Založ si blog

V zajatí materializmu a cirkevných dogiem.

Dnes sme v paradoxnej situácii. Materialisti správne popísali vznik zeme a celkový vývoj na nej. Ale je ich náuka úplná? Ide o to, že hmotný vývoj a stav vecí popisujú správne, ale duchovné z toho úplne vynechali. Pritom duchovné môže existovať a hmotu tvarovať.

Potom je tu cirkev, ktorá by mala reprezentovať Boha a to duchovné. Lenže tu nastáva obrovský problém a nesúlad. Oni prví by mali žiť podľa písiem svätých a svojím príkladom by mali ostatných inšpirovať k hľadaniu Boha a pravdy. Mali by sa snažiť písmam porozumieť. ALE nenašiel som zmienku v Biblii o tom, že majú vytvoriť dogmy. Naopak našiel som v Evanjeliu Jánovom Ježišove prisľúbenie, že bude prosiť Otca, aby nám poslal Pomocníka, ktorí nás uvedie do všetkej pravdy. Takže mali čakať na niekoho, kto prinesie dokonalé výklady všetkého čo potrebujeme. V tomto kontexte je vytvorenie dogiem cirkvou, ten najostrejší protiklad k tomu, čo mali robiť.

Doba pokročila a dnes sú už mnohé cirkevné výklady smiešne alebo nezrozumiteľné. Mnoho veriacich to odrádza a materialistom je to na smiech. Napríklad výklad o stvorení sveta za 7 dní je veľkým kameňom úrazu. Mnohí kresťania sa uchyľujú k tomu, že spochybňujú Darwinovu evolučnú teóriu. Materialistická veda dosiahla veľké úspechy, mnoho vecí objasnili, dostali sa až k Veľkému tresku. Ale Veľký tresk môže = „Buď Svetlo!“. Pre veriacich zase platí, že nie je dobré popierať evolučnú teóriu, pretože má zmysel, logiku a všetko do seba zapadá.

Pomocník priniesol vysvetlenia, ktoré evolučnú teóriu nie rušia, ale dopĺňajú. Takisto priniesol mnoho vysvetlení aj pre veriacich. Lenže veriaci majú veľkú smolu, že kresťanské cirkvi neuznali Pomocníka za hodného zvestovať Božie Slovo. A namiesto Pomocníkových vysvetlení ponúkajú veriacim svoje vysvetlenia, vysvetlenia svojich predchodcov a samozrejme DOGMY.

Takže teraz by tu mohol byť konečne súzvuk a harmónia. Konečne by sa mohli spojiť veriaci aj materialisti a radostne skúmať Pomocníkov výklad stvorenia. ALE to žiaľ nevyhovuje cirkevným organizáciám, presne tak ako Ježiš nevyhovoval predstaviteľom židovskej cirkvi. Dôvody sú rôzne. Sami sa zamyslite čo je motívom ich konania.

Správne žiť prináša radosť a požehnanie. Dnes sú však milióny ľudí ponechávané v neúplnom vedení alebo nesprávnom chápaní. Pripadá mi tragikomické sledovať súboj neúplných materialistických výkladov s pokrivenými dogmatickými výkladmi. Hlavne ak je niekde bokom ucelený Pomocníkov výklad. Veriaci v minulosti so zápalom bojovali proti teórii, že Zem sa točí. Túto pravdu však svojím odmietavým postom ani o vlások nezmenili. Pri dnešnej úrovni poznania sa to javí veľmi smiešne. Rovnako smiešne sa však o pár desaťročí alebo storočí možno bude javiť zaryté odmietanie materialistov, že duchovné existuje.

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1356327x
Priemerná čítanosť článkov: 2444x

Autor blogu

Kategórie