Založ si blog

Koľko zla ľudia vyprodukujú za 1 deň?

Dajme si otázku koľko zla ľudia vyprodukujú za jeden deň v rodine, vo firme, v malej dedine alebo nejakom meste? Keď sa to všetko sčíta získame objem zla, ktorý ľudia vyprodukujú v celej krajine za jeden deň. Je treba hovoriť aj o tom, koľko dobrého ľudia vyprodukujú za jeden deň. Ale všímajme si to zlo, lebo bez toho by sme mohli byť a život by bol krajší.

Existujú tisíce dôvodov, ktoré vedú ľudí, aby si vzájomne ubližovali. Napríklad aj tu na blogu pravdy sa ľudia dokážu do nekonečna hádať o politike a politikoch. Možno by bolo fajn naučiť sa rešpektovať názor druhého. Koľko hádok a nenávisti už len na tomto vzniká. A v podstate zbytočne lebo aj tak každý zotrváva na svojom stanovisku. A je kopu iných vecí vďaka ktorým si ľudia dokážu strpčovať život.

Je tu boj o moc, o prežitie, vzájomná rivalita. Sú tu klamstvá, korupcia, krádeže a podobne. Ide o to uvedomiť si, že ľudia naozaj veľa zlého produkujú. Pripadá mi to, že veci nefungujú tak, ako by mali pretože ani ľudia nefungujú tak ako by mali. Záleží aj na tom ako sa na veci pozeráme. V akom stave je naša spoločnosť dnes a ako by mohla vyzerať. Mnoho ľudí určite cíti v sebe ideálne predstavy ako by to malo fungovať.

Na toto by sme radšej mali zamerať svoju energiu. Na to ako našu spoločnosť zlepšiť svojimi myšlienkami, slovami ale aj prácou – skutkami. Vzájomné hádky nás len oberajú o energiu, čas a ešte navyše tým aj vytvárame utrpenie. Každý z nás má určité pole pôsobnosti a nejakým spôsobom je súčasťou našej spoločnosti. Oveľa viac by nám namiesto hádok pomohlo hľadanie riešení na tie najrôznejšie oblasti nášho každodenného života. Toto tu podľa mňa veľmi chýba. V tomto smere každá námaha má zmysel a posun k lepšiemu hoci len o kúsok má svoju hodnotu. Keď viac ľudí začne takto rozmýšľať a konať, tak to môže zlepšiť kvalitu nášho života.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1376340x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie