Založ si blog

Abrahám a Mojžiš reálne žijú.

Málokto skutočne verí na posmrtný život. Je síce známe, že Ježiš sa učeníkom zjavoval po smrti, hovoril s nimi a oni ho videli, ale niekto by mohol namietať, že predsa to bol syn Boží, že preto sa to mohlo stať.

Že to platí aj na ostatných ľudí dosvedčuje sám Ježiš. Pomôžem si citátmi z Biblie. Napr. Evanjelium Jánove kapitola 5 verš 45: Nemyslite si, že ja budem žalovať na vás u Otca. Iný žaluje na vás. Mojžiš, v ktorého ste zložili nádeje. Takže podľa Ježiša Mojžiš stále žije – jeho duša, hoci bol na zemi dávno pred Ježišom. Tiež tu vidíme, že sa nekoná žiadna všetko odpúšťajúca iniciatíva, ale Mojžiš karhá Izraelcov za ich zlé skutky.

Otočme dve strany a sme pri kapitole 8 verš 56: Váš otec Abrahám sa veselil, že uvidí môj deň, i videl a radoval sa. Takže Ježiš hovorí opäť aj o Abrahámovi ako reálne živej duši, ktorá stále existuje. Hovorí, že videl Ježišove pôsobenie, hoci žil v dobách dávno pred Ježišom. Tu je zaujímavé aj pokračovanie Ježišovej reči verš 57: Päťdesiat rokov ešte nemáš a Abraháma, že si videl? 58. Ježiš im riekol: Veru, veru hovorím vám skôr ako bol Abrahám, ja som. 59. I zdvihli kamene, aby hádzali na Neho. Ježiš sa však ukryl a vyšiel z chrámu.

Toto bol rozhovor alebo hádka so Židmi. Čo je však dosť čudné ako pozemsky to Židia ponímali. Akoby nebrali do úvahy posmrtný život a neuznali ani Ježišov Božský pôvod. On ako časť Boha musel byť skôr ako Abrahám, keď všetko vzišlo z Boha.

Tak či onak Ježiš sa o Mojžišovi a Abrahámovi vyjadroval celkom jasne ako o živých. Nespomínal ich minulé skutky počas ich života na zemi, ale hovoril o aktuálnych reakciách Abraháma a Mojžiša na svoje pôsobenie v Izraeli.

To že chceli Židia ukameňovať Ježiša len ukazuje stav sveta. Ľudia s čiastočným vedením si vytvárajú svoju vlastnú predstavu o tom ako funguje svet a celé stvorenie. A potom sa dostanú do kontaktu s plným vedením a toto ak sa nezhoduje s ich čiastočným vysmievajú sa a reagujú podráždene. Najväčšia škoda je však v tom, že prešlo už mnoho času, ale ani dnešní „kresťania“ nie sú veľmi presvedčení, že existuje posmrtný život aj zákony, o ktorých Ježiš hovoril.

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Sila svedomia.

29.02.2024

Predstavte si človeka, ktorého nahovoria na krádež alebo niekomu ublížiť, s tým že „sa to nikto nedozvie“. Alebo si predstavme ženu, ktorú nahovoria, aby si zarobila sexom. Keby aj došlo k tomu, že o týchto veciach sa naozaj nikto nikdy nedozvie, minimálne 1 človek to vždy vie – ten čo to spáchal. Náš vnútorný hlas nás často v takých prípadoch mučí a neustále [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 554
Celková čítanosť: 1355492x
Priemerná čítanosť článkov: 2447x

Autor blogu

Kategórie