Založ si blog

B. Kollár a Sme rodina majú najsprávnejší postoj k bezpečnostnej kríze.

Aj keď Boris Kollár nie je žiadny anjelik a jeho minulosť je kadejaká, musím vysoko vyzdvihnúť jeho postoj aj celej strany Sme rodina v aktuálnej vážnej bezpečnostnej kríze na Slovensku.

Od vzniku samostatnej Slovenskej republiky sa tu neriešila korupcia vysokých funkcionárov alebo aspoň neriešila úspešne. Podľa mňa na tom vinu nesú hlavne politici, ktorí podľa mňa aktívne robili všetko preto, aby k takémuto vyšetrovaniu nedošlo a keď už došlo, aby nebolo zavŕšené právoplatným odsúdením. Politici nominovali sudcov, generálneho prokurátora, špeciálneho prokurátora, policajného prezidenta a iných vplyvných ľudí, ktorí im mali svoje zvolenie oplatiť akousi lojalitou – aby nešli po svojich funkcio-darcoch.

Aj keď bola na Slovensku pomerne stabilita, boj s korupciou bol len na výsmech. Riešili sa prípady v hodnote desiatok či stovák eur. Bolo to vlastne len predstieranie boja s korupciou. Tento systém dnes reprezentujú pán Fico a pán Pellegrini. Rozhorčenie ľudí bolo veľké. A keď došlo k brutálnej vražde dvoch mladých po ideáloch túžiacich ľudí, spoločnosť sa vzbúrila. Prišli voľby a moc dostali strany, ktoré deklarovali, že budú bojovať proti skorumpovaným funkcionárom tohto štátu. A naozaj začalo sa vyšetrovať a zatýkať, bola tu kauza za kauzou.

Veril som tak ako zrejme mnoho občanov, že sa tak deje výlučne poctivou prácou. Ale posledné informácie, ktoré prenikli na verejnosť sa už zrejme nedajú ignorovať či ututlať. Orgány činné v trestnom konaní si v žiadnom prípade nemôžu zamieňať rozviazané ruky so svojvôľou. Alebo ak boli priamo niektorými vládnymi politikmi či ministrom vnútra nabádaní k takémuto konaniu je to celé zle. Takéto konanie totiž zdiskredituje celý tento započatý boj za očistu spoločnosti.

Preto vyzývam kompetentných, ak k takémuto konaniu došlo, aby od toho okamžite upustili! Vyzývam tiež vládne strany, aby podporili postoj strany Sme rodina! Pretože ak tak neurobia nielen, že sa im vláda môže rozpadnúť ako domček z kariet ALE hlavne nebezpečným spôsobom ohrozujú stabilitu Slovenska a celý započatý očistný proces.

Jednoducho nie je správne nahradiť jedno zlo druhým zlom, presne ako to pán Boris Kollár pomenoval. Aj keby sme na vlastné oči videli, že niekto spáchal ohavný čin a nevieme mu to legálne dokázať, je rovnako nesprávne uchýliť sa k podvádzaniu a deformovaniu celého systému. Pred Božou spravodlivosťou nikto neujde ani keby mal krídla rannej zore. Kto mečom bojuje, mečom zahynie! Čo sejete, to zožnete! To nie sú len nejaké slová, to je Boží zákon, ktorý platí v celom stvorení.

Občania tejto krajiny aj vy zaujmite stanovisko, rozhodnite sa, ktoré riešenie má zvíťaziť, aby ste v budúcnosti prijali plody vášho rozhodnutia.

Ja osobne vzhľadom na všetky okolnosti a postoje zúčastnených strán prosím o SILU zo SVETLA pre Borisa Kollára a hnutie Sme rodina v aktuálnej bezpečnostnej kríze. Želám si nech oni sú víťazi v celej tejto situácii, pretože majú k tomu najsprávnejší postoj. Nech ich z vlády nevylučujú, ale naopak pozorne počúvajú. Aj keby sa totiž nepodarilo odsúdiť očividne skorumpovaných funkcionárov, úplne stačí ak sa teraz vytvorí taký systém, ktorý v budúcnosti takej závažnej korupcii zabráni.

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Sila svedomia.

29.02.2024

Predstavte si človeka, ktorého nahovoria na krádež alebo niekomu ublížiť, s tým že „sa to nikto nedozvie“. Alebo si predstavme ženu, ktorú nahovoria, aby si zarobila sexom. Keby aj došlo k tomu, že o týchto veciach sa naozaj nikto nikdy nedozvie, minimálne 1 človek to vždy vie – ten čo to spáchal. Náš vnútorný hlas nás často v takých prípadoch mučí a neustále [...]

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:45

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:39

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 554
Celková čítanosť: 1352492x
Priemerná čítanosť článkov: 2441x

Autor blogu

Kategórie