Založ si blog

Klamanie.

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody.

Ako vníma klamanie Stvoriteľ? Ten sa vyjadril, keď dal ako jeden z 10 príkazov: Nevydáš krivého svedectva proti svojmu blížnemu. Taktiež nájdeme v evanjeliách alebo v Starom zákone viaceré zmienky o tom, že Stvoriteľ je Pravda, On miluje Pravdu a v nej žije. Naproti tomu Ježiš označuje Lucifera ako otca lži.

Abd-ru-shin sa vyjadruje ku klamaniu, tak že platí karmický zákon. Čiže ak niekto dosiahne nejaké ciele nekalým spôsobom alebo niekomu ublíži aj klamstvom, raz bude musieť za všetko aj s úrokami zaplatiť a všetky škody odčiniť, všetko odtrpieť a napraviť. Takže vidíme že Stvoriteľ zakazuje klamať. Zakazuje to preto, že je to podľa Neho škodlivé. Ježiš a Abd-ru-shin to vysvetľujú, prečo je to pre nás škodlivé.

Lenže ešte stále mnoho ľudí verí, že klamaním si môžu pomôcť, že sa vyhnú trestu alebo môžu získať nejaké výhody. Táto viera však pochádza od Lucifera a nič dobré nám neprinesie, mali by sme sa toho vzdať. Ešte pozemský rozumček, ktorý vníma len túto hmotu a verí v jeden život nám našepkáva, že je lepšie klamať, že sa to oplatí. Ale v hĺbke svojho srdca cítime, že je to nesprávne. A to je ten kompas, ktorého by sme sa mali držať.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

krym

Do útoku vraj zostávajú dni. Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most

03.05.2024 18:31

Rusko je údajne pripravené zvážiť "seriózne" návrhy o ukončení vojny na Ukrajine, ktoré budú založené na existujúcich skutočnostiach a bezpečnostných obavách Moskvy.

Mihail Kogalniceanu, Constanta, základňa NATO, Rumunsko, Apache, vojaci

Na cvičenie NATO v Česku pricestujú budúci týždeň stovky amerických vojakov

03.05.2024 18:30

Na cvičení sa zúčastní približne 1200 vojakov, z toho asi 850 ich pricestuje zo Spojených štátov.

Každé desiate dieťa v USA žije s rodičom - alkoholikom

Našli fľašu alkoholu a s bratom sa napili. Záchranári ratovali 5-ročného chlapca v bezvedomí

03.05.2024 17:47

Dieťa z dôvodu intoxikácie previezla do Banskobystrickej nemocnice.

Vrbnica, Rómovia, policajný zásah

Zmier po takmer desaťročí. Obete policajnej akcie z Vrbnice sa dočkali odškodnenia

03.05.2024 17:36

Sťažnosť sa týkala policajnej akcie z 2. apríla 2015 v rómskej komunite vo Vrbnici.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1381553x
Priemerná čítanosť článkov: 2432x

Autor blogu

Kategórie