Založ si blog

Ako zlepšiť svet.

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať.

To isté môžeme robiť vo vzťahu k nášmu okoliu. Pri komunikácii s ľuďmi, s ktorými prichádzame do kontaktu sa snažme byť voči nim féroví a rozprávať sa s nimi slušne. Podľa mňa tak naplníme Ježišovu radu: „Milujte svojich blížnych ako seba samých.“ Viem, že je to občas ťažké, hlavne keď sa ku nám ľudia nesprávajú zrovna najlepšie, ale aj tak to má zmysel a verím tomu, že nejaké dobré výsledky prijdú.

Ak si začneme oplácať zlé zlým je to skutočne začarovaný kruh. Mnoho ľudí sa môže cítiť frustrovaných, že oni sa už snažia dobre správať voči blížnym, ale druhá strana sa stále správa voči nim zle. Vzniká dojem akejsi nespravodlivosti. Ak by sme však zobrali do úvahy existenciu minulých životov, tak aj toto padá. Pretože sme mohli kedysi dávno celkom kľudne robiť aj zlé veci, možno práve tým ľuďom čo teraz nám strpčujú život.

Toto je zase len ďalší dôkaz toho, že teória o minulých životoch podporuje teóriu o dokonalosti Božej a tiež o Jeho absolútnej a dokonalej spravodlivosti. Ak by sme aspoň na chvíľu pripustili, že deti sa nerodia ako nepoškvrnené neviniatka, ale že si so sebou prinášajú svoju celkom konkrétnu karmu, tak by mnohé veci začali dávať hlbší zmysel a taktiež by mnohé veci začali do seba zapadať a dávať zmysel.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1380570x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie