Založ si blog

Všetko mŕtve vo stvorení má byť vzkriesené, aby sa súdilo.

Abd-ru-schin poukazuje na to, že doteraz sme si to nesprávne vysvetľovali. Nejde o vzkriesenie všetkých mŕtvych ku konečnému súdu, ale o vzkriesenie všetkého mŕtveho v nás. To znamená, že nič nezostane bez pohybu, lebo živá sila, ktorá zosilnená teraz prúdi celým stvorením, nalieha a tlačí, núti všetko do pohybu. Tým zosilnie aj to, čo v nás doteraz odpočívalo alebo driemalo. Bude prebudené, posilnené a musí sa PREJAVIŤ! A to tak dobré ako aj zlé vlastnosti. Ľudovo povedané vyjde to na svetlo.

Novým preniknutím Svetla nastane život a činnosť v celom tomto stvorení. Žiadne miesto v celom stvorení nemôže pred Svetlom nikoho ochrániť. Nič nezostane neosvetlené. Tak je to tiež so všetkými vlastnosťami duší týchto pozemských ľudí. To čo v nich spočívalo zdanlivo mŕtve, čo v nich driemalo, často samotnými ľuďmi nepoznané, touto silou sa prebudí a zosilnie a stane sa myšlienkou a skutkom, aby sa podľa druhu svojej činnosti súdilo na Svetle! V tom spočíva vzkriesenie všetkého mŕtveho. Živý súd! Posledný súd!

Všetko nesprávne a zlé, čo taká duša v premenách svojho bytia už bola schopná odložiť zásluhou prežitia skrze zákonité odpykávanie, je vymazané tak, ako by to nikdy nebolo. Preto ju to už viac neťaží, nie je to do nej vryté. Je od toho oslobodená a očistená. Preto jej to nemôže spôsobiť žiadnu škodu. Len to, čo ešte nedospelo k uzavretiu svojho kruhu a preto ešte dušu zaťažuje a je s ňou spútané, bude tlakom Svetla bezprostredne prinútené uzavrieť kruh tým, že ožije, pokúsi sa prejaviť a dostane úder, aký mu patrí.

Presne podľa sily vlastného chcenia sa tieto údery v rozuzľujúcom zvratnom pôsobení obracajú proti duši AKO VÝCHODISKU! Teraz bude všetko neodolateľným tlakom Svetla posilnené a zatlačené späť k východisku, k duši či je to dobré alebo zlé. Tak pôsobí svetový súd vo svojej jednoduchej prirodzenosti. Tentoraz je to tak často nám zvestovaný Posledný súd. Jeho účinky sú však celkom iné, ako si ľudia predstavovali.

Musíme sa pritom vyrovnať so všetkým, čo je v nás. Musíme sa očistiť, inak zanikneme so zlom, ak toto zlo nadobudne prevahu. Zlo by nás potom pevne uchopilo, aby nás strhlo do priepasti rozkladu. Pretože nemôže naďalej obstáť v lesku Božskej sily!

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Ježiš nebol slabý, len poznal zákony stvorenia. .

12.04.2024

Mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako slabého, pretože sa nedokázal ubrániť ukrižovaniu. Pripadá mi to, že mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako všeobjímajúcu lásku, ktorá si nechala beztrestne ubližovať. Podľa mňa je to nesprávny a nebezpečný názor. Nebezpečný preto, že naň ešte aj dnes mnoho ľudí môže kruto doplatiť ak sa opovážia páchať zlo v domnienke, že sa [...]

Petr Pavel

Pavel: Názory na zahraničnú politiku by nemali narúšať vzťahy Čechov a Slovákov

16.04.2024 15:52

Česko začiatkom marca v reakcii na postoj SR k vojne na Ukrajine odložilo česko-slovenské medzivládne konzultácie.

Juraj Blanár

Blanár nepodporí možné sankcie, ktoré by zasiahli viac občanov SR ako Irán

16.04.2024 15:29

Ministri zahraničných vecí krajín EÚ majú rokovať o možnom uvalení sankcií na Irán v súvislosti s jeho víkendovým útokom na Izrael.

Podvod

Fanúšikovia hokeja, pozor. Neznámy páchateľ ponúka na internetovom portáli falošné lístky na MS

16.04.2024 15:11

Vystupuje pod rôznymi menami, s rôznymi telefónnymi číslami a uvádza odlišné bankové účty, na ktoré žiada zaslať peniaze.

Russia Ukraine War

Chýbali rakety, zničili elektráreň. Zelenskyj sa hnevá, že Ukrajine chýba ochrana, akú dostal Izrael

16.04.2024 15:07

Volodymyr Zelenskyj sa sťažuje, že Izraelu pomohli spojenci ochrániť vzdušný priestor pred útokom Iránu, ale od neba nad Ukrajinou dávajú ruky preč.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 563
Celková čítanosť: 1367997x
Priemerná čítanosť článkov: 2430x

Autor blogu

Kategórie