Založ si blog

Nenazývajme pápeža svätý otec

Abd-ru-schin nás upozorňuje, že takéto označenie patrí jedine Bohu, že jedine On je svätý. Označovať alebo vyhlasovať za svätého by sme nemali žiadneho človeka a to ani za jeho života ani po jeho pozemskej smrti. V tomto robí RKC chybu.

Hoci verím tomu, že ľudia ktorých RKC blahorečí ako svätých boli výnimoční, vyzerá to, že označovať ich za svätých je chybou. Títo ľudia len boli takí ako treba, žili poctivý život a boli vnímaví, plní lásky a viery a vďaka tomu sa okolo nich udiali aj výnimočné veci – zázraky.

Ale späť k pápežovi lebo teraz je to horúca téma. V médiách je to svätý otec sem, svätý otec tam. Neviem kde toto označenie vzniklo či v cirkvi alebo vo verejnosti, ale mali by sme od toho upustiť. Samotný pápež by sa mal voči tomu ohradiť, aby ho tak neoslovovali.

Cirkev sa snaží stotožňovať s Bohom aj toto označenie pápeža za svätého otca je toho dôkazom. Ale cirkev ani pápež sa nikdy nebudú môcť rovnať Bohu. Je to jednoducho nesprávna a nereálna predstava alebo nesprávna túžba. Pápež a všetci predstavitelia cirkvi sú len ľudia ako my aj keď možno veľmi čistí a plní viery. Ale aj tak my ľudia sme v porovnaní s Bohom naozaj len ako nepatrné zrnká prachu. Boh musí byť ohromný, veľký ak naozaj z jeho vyžarovania vzniklo celé stvorenie.

Sme smiešni.

18.06.2024

Ak skutočne existuje karma a minulé životy, my ľudia so všetkými svojimi pocitmi nespravodlivosti, závisti, nenávisti, zlosti, prchlivosti sme naozaj smiešni. Pretože ak existuje karma a minulé životy začíname sa tu baviť o tom, že iba žneme, čo sme predtým zasiali. Nemôže byť ani zmienky o nejakej nespravodlivosti a krivde. Ak trpíme je to len dôsledok toho, že sme v [...]

Ukázniť seba, či ľudí okolo nás?

16.06.2024

Pripadá mi to tak, že doteraz fungoval systém tak, že elity vytvorili nejaké pravidlá, ktoré treba dodržiavať. Ale fungovalo to do istej miery tak, že všetci to mali dodržiavať, len oni sami pôvodcovia nariadení, boli akosi nad zákonom. Vidno to vo všetkých zložkách spoločnosti v cirkvách aj štátnom aparáte, či súkromných spoločnostiach. Vyzerá to, že tá pravá [...]

Život je krásny a pokojný,

14.06.2024

keď veríme, že vo stvorení platia dokonalé Stvoriteľove zákony a Jeho dokonalá spravodlivosť. Viete ako to chodí v živote, stane sa že vás niekto ohovára, oklame, okradne alebo sa k vám správa nepekne. Keď však verím, že to môžu byť karmické následky z minulých životov, tak je to úplne iné vnímanie. Namiesto hromženia to môžeme pokojne prijať a nenechať si [...]

blesk, búrka, blesky, počasie

Pozor na vietor a prudký dážď. Meteorológovia varujú pred búrkami

21.06.2024 22:00

Na území celého Slovenska hrozia v piatok večer aj v sobotu búrky.

Medveď hnedý

Útoky medveďov na človeka v Japonsku sa množia. Ďalšou obeťou je stavebný robotník

21.06.2024 20:41

Medveď pravdepodobne zabil stavebného robotníka (58) v Japonsku. Muža našli v lese v prefektúre Nagano s rozsiahlymi poraneniami hlavy a chrbta.

vojna na Ukrajine, hroby, Charkov

NYT: Veľa mužov na Ukrajine sa skrýva. Obávajú sa, že ich nevycvičených pošlú na smrť

21.06.2024 18:35

Na Ukrajine žije mnoho mužov, ktorí sa skrývajú. Majú strach z odvodov do armády na obranu krajiny proti ruskej invázii. S niekoľkými z nich hovoril denník The New York Times (NYT).

Viktor Orbán

Nemecko už podľa Orbána 'nevonia a nevyzerá rovnako', zmenilo sa na multikultúrny svet

21.06.2024 18:21

Maďarský premiér Orbán počas návštevy Berlína povedal, že Nemecko sa v dôsledku migrácie zmenilo na "pestrofarebný, multikultúrny svet".

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 580
Celková čítanosť: 1411323x
Priemerná čítanosť článkov: 2433x

Autor blogu

Kategórie