Ukázniť seba, či ľudí okolo nás?

Pripadá mi to tak, že doteraz fungoval systém tak, že elity vytvorili nejaké pravidlá, ktoré treba dodržiavať. Ale fungovalo to do istej miery tak, že všetci to mali dodržiavať, len oni sami pôvodcovia nariadení, boli akosi nad zákonom. Vidno to vo všetkých zložkách spoločnosti v cirkvách aj štátnom aparáte, či súkromných spoločnostiach.

Vyzerá to, že tá pravá cesta bude ukázniť seba. Nad sebou mám moc a rozhodovacie právo. Je to skutočne v rukách každého jednotlivca. Ak som presvedčený vnútorne, že nejaký zákon, nariadenie, etickú normu treba dodržiavať, tak by som mal ísť príkladom a v prvom rade ju sám dodržiavať. Ostatní ktorí budú chcieť a bude sa im to páčiť alebo im to bude dávať zmysel sa môžu dobrovoľne pridať. Dnes dochádza k tomu, že ak elity obchádzajú zákon tak aj obyčajní ľudia sa o to snažia. 

Pomáhať niekomu robí radosť.

20.10.2024

Podľa mňa skutočne keď si odmyslíme kadejakých darebákov a podvodníkov pomáhať robí radosť. Predstavte si niekoho, kto si zo svojej pozície nevie s niečím rady a vy máte možnosť mu pomôcť a stojí vás to len trochu námahy alebo ochoty. Keď takémuto človeku pomôžete raduje sa on, ale nejako prirodzene to vyvoláva pocit radosti aj vo vás. Takto je to podľa mňa [...]

Reklamné banery na blogu Pravdy.

16.10.2024

Najnovšie už reklamné banery po boku zasahujú až do článkov. Mne sa to už zdá cez čiaru. Je problém tie články vôbec čítať, kvôli agresívnej reklame. Chcem sa spýtať aký máte vy na to názor ostatní blogeri a čitatelia.

Neváhajme pomáhať.

14.10.2024

Je to totiž základný predpoklad, aby pomoc mohla prísť aj k nám samotným. Mne to pripadá tak, že aj keď by sme boli najčistejší človek na svete, keď chceme byť v niečom úspešní musíme splniť určité podmienky. Keď chceme byť úspešní v určitom odbore musíme si svoju prácu urobiť naozaj na vysokej úrovni. Je to tiež akýsi zákon alebo len úplne prirodzený [...]

Gruzínsko, voľby, Európa, EÚ, Ukrajina

V Gruzínsku po sčítaní 70 percent okrskov vedie vládnuca strana. Exit poll naznačil víťazstvo opozície

26.10.2024 18:36, aktualizované: 20:15

Exit poll naznačil víťazstvo prozápadných strán.

únos

Tragédia v Mexiku: Pri nehode autobusu zomrelo najmenej 24 ľudí

26.10.2024 18:21

Pri nehode autobusu v centrálnom Mexiku zahynulo najmenej 24 ľudí a ďalších päť ľudí bolo zranených.

Policajný potápač

Dráma na Dunaji: Polícia vytiahla muža, ktorý skočil do rieky. Napriek snahe sa ho nepodarilo oživiť

26.10.2024 17:45, aktualizované: 18:29

Polícia prehľadávala nábrežie a hladinu rieky, záchranným zložkám sa osobu podarilo vytiahnuť z vody a začali ju oživovať.

Beyoncé

Speváčka Beyoncé v kampani podporila Harrisovú. Trump sľúbil rekordnú deportáciu migrantov

26.10.2024 17:09

Nie som tu ako celebrita, nie som tu ako politik. Som tu ako matka, povedala Beyoncé.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 621
Celková čítanosť: 1505108x
Priemerná čítanosť článkov: 2424x

Autor blogu

Kategórie