Založ si blog

Večný život dáva Boh nie cirkev

Vážení veriaci, kňazi, biskupi aj pápež prečítajte si 1. Božie prikázanie a nerobte si z cirkvi samotnej modlu. Najväčšie Božie prikázanie znie: Ja som Hospodin, tvoj Boh nebudeš mať iných Bohov okrem mňa, aby si sa im klaňal. Cirkev urobila za stáročia svojej existencie mnoho dobrého. Uchovala a preložila náboženské písma, pomáhala chorým a chudobným. Každý predstaviteľ cirkvi, ktorý tak konal určite nezostane bez odmeny.

Cirkev je však len spoločenstvo veriacich ľudí. Cirkev si musí priznať, že nebola, nie je a ani nebude neomylná a dokonalá. Takto by sa vyriešili všetky vnútorné rozpory, ktoré tu sú a ešte sa objavia. Takisto cirkev nie je oprávnená odpúšťať hriechy a to ani sebe ani iným ľuďom. Nespoliehajte sa na cirkevné odpustky. Radšej sa snažte napraviť svoje pochybenia, choďte pokorne za tými, ktorým ste ublížili a poproste ich o odpustenie. Nahraďte spôsobené škody aj s úrokom, jeden zlý skutok prekryte radšej 3 dobrými. Toto je cesta do raja. Zabudnite už na to, že do raja vedie chodník vydláždený cirkevnými odpustkami.

Boh v dávnych dobách vystríhal svoj národ, aby si nezhotovili žiadnu modlu ani z dreva ani z kameňa a neklaňali sa jej, ale jedine Bohu. Ale žiaľ takouto modlou sa stala cirkev. Je to absurdné a desivé zároveň. Predstavitelia cirkvi robia všetko možné len, aby ich stavba = cirkev nezrútila, aby cirkev nebola poškodená. Sú zajatcami a otrokmi „neomylných“ vyhlásení predošlých pápežov a záverov koncilov. Toto je fakt absurdné. Mali by si priznať, že sami nie sú neomylní a ani ich predchodcovia neboli neomylní. Mali by všetci pokľaknúť pred Bohom a poprosiť ho o odpustenie za svoju opovážlivosť.

Jedine takto sa otvorí cesta skutočnej pravde. A pravda = Boh, na to by ctení predstavitelia cirkví nemali zabúdať. Kto uprednostňuje niečo iné na úkor pravdy, ubližuje sám sebe aj svojim blížnym. Jedine Boh je neomylný a dokonalý. Veď to už raz pochopte alebo proste o silu verejne to priznať, že cirkev nie je rovná s Bohom, teda nie je dokonalá. Prečítajte si starý zákon a presvedčte sa, že ani vyvolený národ nemal žiadnu imunitu. Aj oni keď zle konali prišli na nich pohromy. To len svedčí o tom, že niečo také ako odpustky alebo cirkev samotná nikoho neochránia. Prvoradá je Božia spravodlivosť.

Drahí kresťania, kňazi, biskupi, pápež nezabúdajte aj na to kto vám dal život – určite to nebola Rímskokatolícka cirkev ani žiadna iná. Dajte si tú námahu a pouvažujte, že ani život večný vám žiadna cirkev nedá. A že pravdepodobne si cestu do raja = večnej ríše ducha bude treba zaslúžiť, nepostačia na to pravidelné návštevy kostola.

Doba pokročila a dnes sa už cirkevné dogmy dostávajú do rozporu so živým slovom Božím. Keby tých dogiem nebolo, nemusel by si veriaci lámať hlavu, či počúvať cirkev alebo svoje svedomie. To že tento rozpor tu dnes je, je chybou cirkvi samotnej. Preto logicky by túto chybu mala samotná cirkev napraviť. Pretože ak by cirkev bola pravým Božím nástrojom a počula by pravé Božie slovo, okamžite by sa tomuto slovu prispôsobila. Okamžite  by zo svojich textov a výkladov odstránila všetko, čo tomuto živému Božiemu slovu protirečí.

Ak ale cirkev bojuje proti Božiemu Slovu, aby ochránila sama seba je to to isté ako keď zákonníci a farizeji bojovali proti slovu Ježišovmu. Prečo sa zákonníci a farizeji nesklonili pred Ježišom a radostne nepočúvali a neprijímali jeho slovo? Môže existovať milión dôvodov a výhovoriek, ale podstatné je to ako sa rozhodli ako sa zachovali. Ježiš syn Boží ich za toto ich počínanie veľmi nechválil. Myslíte si, že keď toto robí dnešná cirkev bude sa z toho Boh tešiť? Myslíte si, že keď kňazi, biskupi a pápež prekročia prah smrti čaká ich automatická cesta do raja? Dajme si pozor priatelia. Jedna vec sú naša predstavy a priania a druhá vec je realita a dokonalá Božia spravodlivosť. Áno Boh je aj dokonalá láska. Ale Boh je aj dokonalá čistota.

Z toho vyplýva, že Boh len tak šmahom ruky neodpustí ľuďom, ktorí si dovolili svoje vlastné slovo prezentovať ako neomylné Slovo Božie. Jedinú cestu k zahladeniu svojho priestupku pre tých, čo takto pochybili vidím v tom, že budú musieť prinavrátiť VŠETKÝCH, ktorých svojimi dogmami pomýlili k pravému poznaniu. Toto bude zrejme tá cesta. Boh im zrejme nepovie 3 Zdravasy a 2 Otčenáše, nepotľapká ich po pleci a nepovie všetko je v poriadku, zabudnime na to. Neurobí tak zrejme preto, že to by sa priečilo dokonalej Božej spravodlivosti. Aj my máme v sebe dar cítiť čo je spravodlivé a čo nie, čo je pravé a čo nepravé. Tieto dary nemáme na okrasu, ale na to aby sme ich používali.

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Fico

Fico chce prešetriť prideľovanie spisov na Najvyššom súde. Prideľujú sa transparentne, kontrola bola arogantná a neštandardná, odpovedal Šikuta

24.04.2024 16:51, aktualizované: 17:25

Podľa Fica je podozrivé, že v minulosti všetky najcitlivejšie veci, v ktorých sa rozhodovalo o opravných prostriedkoch, pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 566
Celková čítanosť: 1374705x
Priemerná čítanosť článkov: 2429x

Autor blogu

Kategórie