Založ si blog

Pán Matovič kto seje vietor, zožne búrku (Biblia)

Takto nejako to hovorí prorok Ozeáš. Takisto Ježiš hovoril čo sejete, to zožnete! Jednoducho hovorí sa tu o akejsi nutnosti vrátenia toho čo sami dávame. Ježiš nám to nepodáva tak, že možno sa nám vráti to čo sejeme, ale vysvetľuje nám to ako nutný následok. Zrejme v Božom stvorení existuje zákon, na základe ktorého sa toto všetko deje aj keď milióny ľudí tomu neveria.

Vy pán Matovič aj keď verím, že ste chceli pre Slovensko len to najlepšie, skĺzavali ste do osobných útokov. Mali ste si robiť svoju prácu a nechať svojich koaličných partnerov, aby tiež zožali čo zasiali. Jednoducho ak oni robili nesprávne rozhodnutia, časom by sa im to vrátilo. Spočítali by im to ľudia a museli by niesť karmické následky svojich postojov a rozhodnutí. V Biblii sa píše Boh: moja je pomsta, ja odplatím. Keďže ste však boli netrpezlivý a chceli ste sám trestať členov vlády a riešiť spory slovnými útokmi, teraz z toho čo ste zasiali idete zobrať úrodu.

Úrodou sa pritom myslia zosilnené spätné účinky. Pretože sejeme a sadíme preto, aby sme zobrali niekoľkonásobnú úrodu oproti tomu čo sme zasadili, zasiali. Mnohí ľudia si myslia, že tento zákon platí len tu na zemi a len pre pozemské plodiny, veci. Lenže Ježiš nám na tomto podobenstve vysvetľoval, že tak isto fungujú jemnohmotné a duchovné deje, že aj tie podliehajú tomu istému zákonu. Takže ak niekto druhého obviňuje alebo slovne zaútočí, nutne sa mu to musí vrátiť, ale ešte zosilnené. Takisto ak niekto spôsobuje hádky, musí zožať zosilnené hádky.

Teraz tomuto všetkému čelí premiér Matovič. Premiér by mal byť ten čo spája nie rozdeľuje. Keď mu koaliční partneri nevyhoveli, zaútočil na nich a vystavil ich verejnému tlaku. Teraz nastal pre neho čas žatvy a on čelí obrovskému tlaku na odstúpenie. Lepšie by pán Matovič urobil, keby bol kľudnejší, ako budhista a zmieril sa s tým čo vie presadiť. Aj keď to myslel dobre prílišný tlak ktorí spôsoboval členom vlády sa mu teraz vypomstil a vláda sa mu rozpadá. Radšej mal byť pokojný a uspokojiť sa s tým, čo dokázal presadiť bez hádok a útočenia.

Teraz je premiér Matovič v ťažkej situácii naozaj mu nezávidím. Ale ešte môže odísť so cťou. Keď podmieni svoj odchod odchodom lídrov ostatných strán, nebude to až taká katastrofálna porážka. Nech si pán Matovič dá aj otázku na čom mu viac záleží: na svojom egu alebo na Slovensku? To že odídu všetci lídri strán z vlády je férová ponuka. Nech si nominujú ministrov a premiéra. Aj tak najväčší vplyv na rozhodnutie vlády alebo parlamentu budú mať títo lídri strán. Tak na čo sa tu hráme? Vzájomné hádky Sulíka s Matovičom sú jednoducho neúnosné, národ je už z toho otrávený.

Pán Matovič buďte chlap a stiahnite seba aj ostatných lídrov strán z vlády. Uvidíte bude to dobré rozhodnutie v parlamente bude priestor aj na slovné súboje s opozíciou ale aj koaličnými partnermi. Vy ste bojovník zrejme to potrebujete. A keď prídu voľby opäť vy budete ten hlavný ťahúň, ten bojovník, ktorí bude v debatách zvádzať súboje. Ale vláda potrebuje pokoj, aby mohla normálne fungovať. Vybojovali, vyhrali ste voľby, tak si teraz vyberte toho najlepšieho človeka z vášho hnutia a nech sa on stane premiérom. Veď ten človek bude hájiť záujmy Slovenska a tiež presadzovať program vašej strany. Môže to byť váš najvernejší priateľ, vôbec to nemusí skončiť rozkolom strany ako sa to stalo v Smere, keď Pellegriny vymenil Fica.

Vy a nový premiér môžete mať pevné puto. Každý máme svoje vlastnosti a každý z nás sa hodí na inú prácu. Prosím uvedomte si to pán Matovič a urobte to, čo je v tejto situácii nevyhnutné.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1376441x
Priemerná čítanosť článkov: 2428x

Autor blogu

Kategórie