Založ si blog

Sputnik búra vládu? Mne sa asi sníva!

Mne sa asi sníva. To sme naozaj taký posratý národ, ktorému trčia len nohy zo zadku západniarov? Sme naozaj národ samotrýzniteľov? Lebo iné vysvetlenia ma nenapadajú v súvislosti s cirkusom okolo Sputnika.

Ak pán Valášek alebo ľudia zo SaS alebo Za ľudí hovoria, že sme napľuli západným spojencom do tváre, hneď ako prvé ma napadla Mníchovská zrada v 1938 kedy nás naši západní spojenci pekne podrazili. Ale ešte horšie to je vo vzťahu týchto politikov k pozostalým obetí Covidu-19. Pripadá mi to skutočne ako obludná drzosť a bezohľadnosť voči vlastným občanom, keď nám denne zomiera cca 100 ľudí na Covid-19, ALE pre niektorých politikov je dôležitejšie čo si o nás naši západní spojenci pomyslia. Veď čo je niekoho uraziť v porovnaní s tým, keď nechávate denne umierať 100 svojich občanov. Veď toto už len v chorej hlave sa môže zrodiť.

Beriem argument, že ostatné dokonca certifikované vakcíny nebol nikto vítať na letisku. Pán premiér si to mohol odpustiť. Ale v období národnej katastrofy treba konať a hľadať akékoľvek riešenia. Nie strana Za ľudí bude radšej čakať kým Sputnik získa od EMA certifikáciu. Im a strane SaS je jedno či dovtedy zomrie 5 – 10 – 30 tisíc ľudí. Tie obete na životoch nie sú podstatné podľa ich rozhorčenia, ktoré teraz sledujem. Podstatné je, aby platili rovnaké pravidlá pre všetkých – je jedno že tu máme národnú katastrofu. Len tak na okraj, myslíte si že v súčasnosti je firma vyrábajúca Sputnik odkázaná na Európsky trh? Osobne si myslím, že pri dnešnom obrovskom celosvetovom dopyte po vakcínach a dobrých výsledkoch Sputnika, oni nepotrebujú EU trh. Skôr môžeme byť radi, že sme vôbec nejaké vakcíny získali.

Sulík nemá podľa mňa ani oči. On čo najviac vyskakoval sabotoval väčšinu opatrení a silno tlačil na rýchle uvolňovanie opatrení, teraz žiada hlavu ministra zdravotníctva. Mne osobne je to jedno či ministra zdravotníctva vymenia alebo nie. Ale keď ho vymenia mal by to byť tvrdší chlap, ktorý takých ako Sulík rýchlo uzemní. Pretože minister zdravotníctva je zodpovedný za životy a zdravie našich občanov. A ostatní ministri by sa mali držať v takých mantineloch, aby svojimi požiadavkami pre svoje ministerstvá nespôsobili národnú katastrofu. Ale tú tu už máme a môže to byť ešte horšie. Odborníci kričia, že treba očkovať ale s čím? A keď niekto zoženie vakcíny navyše, je z toho obrovský škandál. Veď toto je na hlavu.

Ešte raz zopakujem, prioritou by mala byť ochrana zdravia a životov našich občanov a nie to či sme náhodou neurazili niektorých politikov alebo majiteľov firiem v západnej Európe alebo v USA. Veď ako by sa aj niekto normálny mohol uraziť, keď ide o mimoriadnu situáciu záchrany životov. 100 ľudí denne mŕtvych to je pre niektorých našich politikov zrejme nič moc. V tomto by sme si mali brať príklad z Maďarov – oni sú suverénny, hrdý národ. Našli spôsob ako objednať Čínsku aj Ruskú vakcínu + očkujú aj tými západnými a nerobia si žiadne výčitky, že či si to mohli dovoliť. Podľa mňa v tejto situácii urobili veľmi dobré rozhodnutie.

Skutočne nechápem, či mi ako národ máme tak nízke sebavedomie? Možno tie stáročia útlaku zanechali na nás pečať. Alebo či sme ako ľudia mentalitou až takí posratí? Som zvedavý na váš názor, lebo pre mňa je toto silná káva, doslova nepochopiteľné.

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1370721x
Priemerná čítanosť článkov: 2430x

Autor blogu

Kategórie