Založ si blog

Pán premiér toto nie je hra

Za pol roka sa vašej vláde podarilo naštartovať veci, ktoré táto krajina potrebuje ako soľ. Tak nepanikárte, neutekajte z boja a nebuďte príliš urážlivý a precitlivený. Dostali ste od ľudí dôveru a teraz máte v rukách osudy vyše 5 miliónov ľudí. Lenže vládnutie nie je len o vydávaní príkazov, ale je aj o počúvaní. Týchto 5 miliónov ľudí má tiež svoj názov, to nie sú hlupáci, ale ľudia ktorí denno denne bojujú tvrdý boj o prežitie.

Takisto ak pociťujete prílišné bremeno zodpovednosti spomeňte si, že máte aj koaličných partnerov. To nie sú vaši podriadení, ale vaši partneri. Majú právo povedať si svoj názor, dokonca je to ich povinnosť, pretože aj oni zastupujú nemalú časť nášho národa. Preto ich začnite brať takto ako zástupcov časti národa a svojich partnerov. Nezabudnite nikdy, že je lepší dobrý cudzí nápad ako zlý vlastný. S týmito koaličnými partnermi aj tak budete zdieľať úspechy aj neúspechy. Jednoducho aj keď ste premiér a máte hlavnú zodpovednosť nie ste v tom sám. Dovoľte aj koaličným partnerom pokúsiť sa realizovať svoje nápady – hlavne myslím ten Sulíkov semafor, pretože je fakt dobrý.

Pán premiér Slovensko potrebuje vašu vládu a vy potrebujete vládnuť. Len prosím nehádžte zbrklo flintu do žita. Ľudia už nechcú ďalšie celoplošné testovanie, ale od vašej vlády veľa očakávajú. Inak vy ste stále len zástupca vôle ľudu, máte počúvať čo ľudia chcú a čo nie. Ľudia túžia vykoreniť korupciu a po potrestaní aj vysokých funkcionárov. Ale čo sa týka Korona vírusu, tak ľudia zomierajú po celom svete nie len na Slovensku. Jednoducho musíme sa naučiť s tým žiť.

Pán Matovič vy potrebujete vládnuť. Doteraz ste pár rokov len vykrikovali z opozície a všetko kritizovali. Teraz máte ukázať, že sa dá vládnuť lepšie, ale aj pocítiť tú obrovskú váhu zodpovednosti. Toto by mal konečne pochopiť každý kto sa hrnie do politiky – že ho čaká obrovská zodpovednosť, že to nie len tak riadiť krajinu. Treba sa starať o vyše 5 miliónov ľudí, o všetky odvetvia hospodárstva a špecifické povolania aj o toho posledného bezdomovca. Práve dobré riadenie je podľa mňa kľúčové. Vnímam to akoby korupcia a zlé riadenie bolo tou priepasťou medzi blahobytom napr. Nemcov a nami. Tie najbohatšie krajiny sú špičkovo riadené, podporujú hospodárstvo a neustále modernizujú.

Tomuto sa začnite pán premiér naplno venovať. Treba hľadač balans medzi opatreniami proti Korone a ekonomikou. Neduste už celé Slovensko, nastavte konečne systém kritérií podľa regiónov. Odškodnenie je veľmi pomalé a aj tak to zaplatíme MY všetci. Takže si myslím, že občania sú právom rozhorčení, majú do toho čo povedať, keď oni to všetko financujú. Musíme vedieť aké sú voľné kapacity na Covid oddeleniach. Keď uvolníme nejaké opatrenie treba vyhodnotiť aký to malo dosah a buď ho ponechať alebo vrátiť. Začnite rozmýšľať regionálne. Toto bude pre ľudí motivujúce. Tam kde sa bude Korona menej šíriť a ľudia budú zodpovednejší, musia byť za to odmenení väčšou slobodou. Tam kde sa vyskytne veľa prípadov, tak pokojne aj lokálny lockdown. Ešte sa pýtam navyšujeme počty zdravotníkov? Pretože ak sme limitovaný zdravotníckymi kapacitami, určite by pomohlo tieto navyšovať, veď aj tak odborníci hovoria, že nám chýbajú lekári a zdravotné sestry.

Ak stanovíte jasné regionálne kritériá ľudia vás budú milovať alebo aspoň nebudú môcť nič namietať. Ale ak si silou mocou budete presadzovať celoplošné testovania a zákazy, budú vás čoraz viac nenávidieť. A ešte jedna poznámka vedie sa aj štatistika premorenia? Pretože môže sa stať, že niektoré regióny sa premoria a získajú imunitu. Myslím si, že aj to je faktor hodný sledovania.

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Sila svedomia.

29.02.2024

Predstavte si človeka, ktorého nahovoria na krádež alebo niekomu ublížiť, s tým že „sa to nikto nedozvie“. Alebo si predstavme ženu, ktorú nahovoria, aby si zarobila sexom. Keby aj došlo k tomu, že o týchto veciach sa naozaj nikto nikdy nedozvie, minimálne 1 človek to vždy vie – ten čo to spáchal. Náš vnútorný hlas nás často v takých prípadoch mučí a neustále [...]

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 554
Celková čítanosť: 1352433x
Priemerná čítanosť článkov: 2441x

Autor blogu

Kategórie