Založ si blog

Výtržníci by mali zaplatiť za spôsobené škody

Ak chce niekto protestovať, tak nech sa páči. Aj keď za súčasnej epidemiologickej situácie to nie je najlepší nápad. Ja chápem ľudí, že majú toho plné zuby ani mne to nie je po chuti.

Bol by som však veľmi rád keby sa v našej krajine nastavil systém, že keď niekto na takýchto protestoch niekoho zraní alebo spôsobí materiálne škody mal by za to zaplatiť. To znamená zničený majetok dať do pôvodného stavu alebo škodu finančne nahradiť. Preplatiť liečbu aj práceneschopnosť zraneného človeka. To by bolo férové.

Silové zložky by mali viac kamerovať a vypátrať alebo zadržať tých čo ničia majetok či zdravie. Inak proti demonštrácii sily protestujúcich na námestiach nič nemám. Nech slobodne vyjadria svoj názor, nech to zo seba vykričia. Toto považujem za správne, musíme sa naučiť vyjadrovať svoj názor či nesúhlas s určitými vecami.

Celkovo by sme sa mali viac zaujímať o veci verejné. Pretože čím menej sa o ne zaujímame, tým si politici viac dovolia. Malo by byť naším spoločným záujmom, aby naša krajina čo najlepšie fungovala a nezáujem tomu rozhodne nepomôže. Dnes sme ľahostajní voči tomu keď niekto okráda štát. Lenže problém je ten, že my všetci ten štát financujeme, takže vlastne určití paraziti okrádajú priamo nás, cez dane ktoré platíme do štátneho rozpočtu.

Mali by sme tvrdo požadovať to „Nepokradneš!“. Prečo ten Boh asi chcel od nás, aby sme sa vzájomne neokrádali? No myslím, že preto lebo by to bolo podľa skvelé žiť v štáte kde sa nekradne.

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Sila svedomia.

29.02.2024

Predstavte si človeka, ktorého nahovoria na krádež alebo niekomu ublížiť, s tým že „sa to nikto nedozvie“. Alebo si predstavme ženu, ktorú nahovoria, aby si zarobila sexom. Keby aj došlo k tomu, že o týchto veciach sa naozaj nikto nikdy nedozvie, minimálne 1 človek to vždy vie – ten čo to spáchal. Náš vnútorný hlas nás často v takých prípadoch mučí a neustále [...]

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 554
Celková čítanosť: 1355432x
Priemerná čítanosť článkov: 2447x

Autor blogu

Kategórie