Založ si blog

Testovanie na dušičky, to znie ako zlý vtip.

Staroveké divoké barbarské kmene mali v úcte svojich zomrelých predkov. Čo my sme už dnes horší ako oni? To naozaj chceme ľuďom vyrábať stresy, majú si vybrať medzi uctením si pamiatky svojich milovaných zosnulých a testovaním? Fakt to môže dopadnúť fiaskom. A ešte ten šibeničný termín, vláda podkúrila sama sebe. Treba vážiť slová. Stačilo povedať, že potrebujeme celoplošné pretestovanie, pripravujeme ho a akonáhle bude všetko pripravené najbližší víkend ho spustíme. Nemuseli povedať konkrétny termín.

Teraz len vrelo odporúčam vláde, aby to aspoň o jeden víkend posunuli uľaví sa aj ľuďom a myslím si, že aj tým ktorí to všetko majú zorganizovať, pretože to je fakt šibeničný termín. Ľudia cestujú po celej republike, aby zapálili sviečky na hroboch.

Ďalšia kľúčová vec minister zdravotníctva prosí zdravotníkov, aby pomohli pri celoplošnom testovaní. Ale minister musí vedieť aké personálne kapacity vedia uvoľniť jednotlivé nemocnice či iné inštitúcie. Lebo ak sa aj armáde podarí všetko zorganizovať, mestá a obce poskytnú voľné priestory bez dostatočného množstva zdravotníkov to bude dosť trápne.

Ešte že niekoho vo vláde osvietilo a prišiel s myšlienkou pilotne pretestovať najpostihnutejšie 4 okresy. Ďakujem Allahovi. Tu si to aspoň odskúšajú a získané poznatky sa dajú aplikovať pri masívnejšom pretestovaní. Možno sa príde na to, že aj tento model by sa dal aplikovať. Jednoducho ísť cestou priority a kapacít. Testovať od tých najpostihnutejších regiónov po tie najmenej postihnuté Covidom, a to podľa nahláseného počtu zdravotníkov, ktorí budú testy vykonávať.

Osobne ako laik by som bol veľmi rád keby sa testovalo vonku v nejakých provizórnych zariadeniach alebo pod nejakými prístreškami. Jednoducho je to určite bezpečnejšie ako vo vnútri, kde sa môžu zbytočne nakaziť ďalší ľudia.

Chápem, že treba konať rýchlo, ale že prezidentka nebola informovaná skôr ako médiá to nechápem. Ak logicky potrebujeme, aby na testovanie prišlo čo najviac ľudí tak treba osloviť všetky autority. Prezidentku jednoznačne a treba požiadať o podporu aj opozíciu, pretože súčasná opozícia tiež predstavuje pre značnú časť populácie autoritu.

Na záver len jedna rada pre vládu 2 krát rozmýšľajte a 1 krát hovorte. Dúfam, že to testovanie sa uskutoční a jeho organizácia dopadne dobre. Sám som zvedavý aký bude výsledok, aká časť populácie je už infikovaná.

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Sila svedomia.

29.02.2024

Predstavte si človeka, ktorého nahovoria na krádež alebo niekomu ublížiť, s tým že „sa to nikto nedozvie“. Alebo si predstavme ženu, ktorú nahovoria, aby si zarobila sexom. Keby aj došlo k tomu, že o týchto veciach sa naozaj nikto nikdy nedozvie, minimálne 1 človek to vždy vie – ten čo to spáchal. Náš vnútorný hlas nás často v takých prípadoch mučí a neustále [...]

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 554
Celková čítanosť: 1355483x
Priemerná čítanosť článkov: 2447x

Autor blogu

Kategórie