Založ si blog

Uznávam svoj podiel viny na Ježišovom ukrižovaní

Dnes si pripomíname podľa mňa najhorší deň v ľudskej histórii zavraždenie Syna Božieho. Jeho ktorý hovoril Ja a Otec sme jedno. Verím, že každý jeden z nás vytvárame pomery na tejto zemi. Takisto verím, že už máme za sebou mnoho minulých životov a kľudne sme mohli žiť v čase Ježišovom alebo žiť predtým a tvoriť pomery, ktoré sa prejavili počas Ježišovho pôsobenia. Preto ja ako jedna malá čiastočka tohto sveta chcem uznať svoj podiel viny na zavraždení Tvojho syna Pane. Prosím uvaľ na mňa všetko zlé čo som ja spôsobil Tvojmu Synovi, aby som tak mohol získať Tvoje pravé a skutočné odpustenie. Prosím Pane odpusť môj podiel viny po spravodlivom odpykaní.

Ďakujem ti Pane, že napriek tomu, že si vedel čo ľudstvo urobí Tvojmu Synovi si ho poslal k nám na pomoc. Dnes môžeme čerpať obrovský úžitok z Jeho posolstva. Veru brutálna vražda sama o sebe neprináša úžitok. Veď takých brutálnych vrážd a ukrižovaní sa v ľudskej histórii udialo nespočet. To čo bolo na Ježišovi to veľké a neopísateľné je jeho rozprávanie o Bohu, o tom ako máme žiť, aby sme dosiahli večný život. Ježiš rozprával ako ten čo má vedenie, veru zákonníci ani farizeji znalí písma ho ani raz nenachytali. Vždy dal udivujúcu a pravdivú odpoveď.

Vďaka ti Ježiš syn Boží za to, že sme sa dozvedeli viac o Bohu a o našej duši. Ukázal si nám, že do života vedie úzky chodník dodržiavania určitých pravidiel, ale široká cesta kde si robíme čo nás napadne vedie do smrti. Sme len nevedomí ľudia. Chcem ti aspoň za seba poďakovať, že si nás uviedol bližšie k pravde a zvestoval nám o duši, ktorá je skutočným pôvodcom života. Ježiš hovorieval telo nič neosoží, duch oživuje, alebo neviete odkiaľ prichádzate a kam idete. Vďaka ti Syn Boží, že si k nám prišiel napriek tomu, že si vedel ako nepriateľsky je ľudstvo nastavené proti Bohu a ako veľmi ti ublížime. Odpusť prosím môj podiel viny na Tvojom utrpnení, po spravodlivom odpykaní.

Vďaka ti Hospodin – Jahve že si sa nám dal poznať v časoch dávnych aj prostredníctvom Tvojho syna Ježiša. Vďaka Ti Pane že si k nám prehovoril prostredníctvom Abraháma, Mojžiša, prorokov, Ježiša a Abd-ru-schina. Ľudsvo sa vždy stavalo na odpor, lenže tým sme si spôsobili len utrpenie. Pravdu nemožno zmeniť ani kolobeh sveta a zákony, na ktorých tento svet vznikol a funguje. Ešte raz Pane vďaka za príchod Tvojho syna Ježiša a odpusť nám prosím, že sme mu tak veľmi ublížili. Vďaka za to prinesené Svetlo do tejto temnoty. Večná sláva Jeho dielu a obeti.

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo najmenej 22 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1356114x
Priemerná čítanosť článkov: 2443x

Autor blogu

Kategórie