Založ si blog

Čo prinesie zrušenie dialničných známok

Poďme veci na koreň. Ak pán Danko presadí svoj návrh výstavba a údržba dialnic zrazu nezačne byť zadarmo. Akurát, že sa na to poskladajú všetci ktorí platia štátu dane. Takže vlastne budú platiť za dialnice aj tí čo po nich reálne nejazdia.

Preto môj názor je, že platiť treba ale tie peniaze čo sa vyzbierajú sa musia využiť čo najefektívnejšie – tu vidím cestu. Pretože ak napr. na mýte sa za 10 rokov vybralo 1,5 miliardy eur to sú už veľmi slušné peniaze. Len problém je v tom, že súkromný správca by si mal brať nie 50% z vybranej sumy, ale podľa mňa najviac 10%, keď je už systém vybudovaný alebo ešte menej. Máme tu v republike niekoho kto by vedel vyčísliť reálne náklady na prevádzku mýtneho systému. Naozaj na to treba ťažké milióny?

Keď už chcete riešiť dialničné známky pán Danko tak čo urobiť ich dostupnejšie a spravodlivejšie? Pýtam sa prečo stojí 10 dňová známka 10 euro? Veď ak by som si kupoval celý rok takéto desaťdňové známky vyšlo by ma to ročne cca 365:10 dní=36,5 známok x 10 euro za jednu = 365 euro. To je by som povedal dosť nehorázna suma. Nemohla by napr. existovať mesačná známka za nejakých 5-6 euro? To by skôr zodpovedalo realite a takto by sa dialničné známky stali veľmi dostupné obyvateľstvu. Teraz stojí 30 dňová známka 14 euro x 12 mesiacov = 168 euro to je pekné zderstvo. Stačí pán Danko ak by ste napravili tento nepomer a ľuďom by sa ľahšie žilo.

Príjem z dialničných známok do 3,5 t je cca 70 miliónov ročne, to tiež nie je málo. Za 10 rokov to je 700 miliónov euro + príjem z mýta a už máme celkom slušné sumy od tých čo reálne tie dialnice používajú a derú ich. Takto by sa mala financovať údržba dialnic a ich postupná výstavba. Sú to pekné peniaze len ich treba poriadne využiť a neplytvať. Hlavné rezervy vidím skutočne pri mýte čo platia kamionisti, ja sa im vôbec nečudujem, že sú nahnevaní. Veď keď ukradnete pár šúľkov kukurice idete do basy. A tu sa jedná o stá milióny eur, ktoré niekto musel vydrieť a zaplatil tomuto skorumpovanému štátu. A čo je katastrofa polovica ide súkromnej spoločnosti za prevádzku mýtneho systému. Naozaj múdre hlavy by to mali prerátať koľko reálne stojí prevádzka nášho mýtneho systému. Myslím si, že tam nám unikajú obrovské peniaze.

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 566
Celková čítanosť: 1374631x
Priemerná čítanosť článkov: 2429x

Autor blogu

Kategórie