Založ si blog

Čo prinesie zrušenie dialničných známok

Poďme veci na koreň. Ak pán Danko presadí svoj návrh výstavba a údržba dialnic zrazu nezačne byť zadarmo. Akurát, že sa na to poskladajú všetci ktorí platia štátu dane. Takže vlastne budú platiť za dialnice aj tí čo po nich reálne nejazdia.

Preto môj názor je, že platiť treba ale tie peniaze čo sa vyzbierajú sa musia využiť čo najefektívnejšie – tu vidím cestu. Pretože ak napr. na mýte sa za 10 rokov vybralo 1,5 miliardy eur to sú už veľmi slušné peniaze. Len problém je v tom, že súkromný správca by si mal brať nie 50% z vybranej sumy, ale podľa mňa najviac 10%, keď je už systém vybudovaný alebo ešte menej. Máme tu v republike niekoho kto by vedel vyčísliť reálne náklady na prevádzku mýtneho systému. Naozaj na to treba ťažké milióny?

Keď už chcete riešiť dialničné známky pán Danko tak čo urobiť ich dostupnejšie a spravodlivejšie? Pýtam sa prečo stojí 10 dňová známka 10 euro? Veď ak by som si kupoval celý rok takéto desaťdňové známky vyšlo by ma to ročne cca 365:10 dní=36,5 známok x 10 euro za jednu = 365 euro. To je by som povedal dosť nehorázna suma. Nemohla by napr. existovať mesačná známka za nejakých 5-6 euro? To by skôr zodpovedalo realite a takto by sa dialničné známky stali veľmi dostupné obyvateľstvu. Teraz stojí 30 dňová známka 14 euro x 12 mesiacov = 168 euro to je pekné zderstvo. Stačí pán Danko ak by ste napravili tento nepomer a ľuďom by sa ľahšie žilo.

Príjem z dialničných známok do 3,5 t je cca 70 miliónov ročne, to tiež nie je málo. Za 10 rokov to je 700 miliónov euro + príjem z mýta a už máme celkom slušné sumy od tých čo reálne tie dialnice používajú a derú ich. Takto by sa mala financovať údržba dialnic a ich postupná výstavba. Sú to pekné peniaze len ich treba poriadne využiť a neplytvať. Hlavné rezervy vidím skutočne pri mýte čo platia kamionisti, ja sa im vôbec nečudujem, že sú nahnevaní. Veď keď ukradnete pár šúľkov kukurice idete do basy. A tu sa jedná o stá milióny eur, ktoré niekto musel vydrieť a zaplatil tomuto skorumpovanému štátu. A čo je katastrofa polovica ide súkromnej spoločnosti za prevádzku mýtneho systému. Naozaj múdre hlavy by to mali prerátať koľko reálne stojí prevádzka nášho mýtneho systému. Myslím si, že tam nám unikajú obrovské peniaze.

Ako zákonníci a farizeji Ježiša pranierovali.

18.07.2024

Zrejme sa každému vybavia úryvky z Biblie, kde zákonníci a farizeji chceli Ježiša verejne zdiskreditovať záludnými otázkami a tiež ako ho kritizovali. Ježiš toto všetko ustál, ale oni boli presvedčení, že nie je pravý Mesiáš a neprestávali s útokmi na neho. Kritizovali ho a osočovali, naschvál ho nazývali tesárov syn, aby dali najavo že je oproti nim laik. Prešlo cca [...]

Čo by ste dali za večný život?

16.07.2024

Podľa Abd-ru-shina Stvoriteľ od nás žiada, aby sme sa sami namáhali a hľadali pravdu aj cestu k Nemu. Za druhé od nás žiada vnútornú čistotu – to znamená zbaviť sa nenávisti, závisti, zlosti, promiskuity a podobne. Mladí ľudia veľmi na pozemskú smrť nemyslia, seniori sú k smrti bližšie preto predpokladám, že na smrť aj viac myslia. To však nijako mladých nemusí [...]

Kde udrú živly nemusí byť náhoda.

09.07.2024

Abd-ru-shin nám vysvetľuje, že bytosti prírody sú plne vo vôli Božej. Bytosti prírody udržiavajú vo stvorení krehkú rovnováhu. Takže je dosť pravdepodobné, že keď sú niekde ľudia, ktorí narušia túto rovnováhu napríklad svojou vnútornou nečistotou, zareagujú na to aj živly narušením rovnováhy. Môže dôjsť k prudkým lejakom, vetru a podobne. Ako sme to napríklad [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 589
Celková čítanosť: 1437328x
Priemerná čítanosť článkov: 2440x

Autor blogu

Kategórie