Založ si blog

Ježišov príchod = narodenie = inkarnácia

Starovekí proroci predpovedali príchod Syna Božieho – Mesiáša. Respektíve Boh to aj ústami prorokov prisľúbil Izraelu.

 

Zaujalo ma však to ako sa v starom zákone hovorí o príchode. Že sa tým jednoznačne myslí narodenie – čiže inkarnovanie niekoho napr. Ježiša. Je o tom písané ako o niečom prirodzenom. Tu narážam na rozpor oproti cirkevným výkladom, ktoré zavrhujú tieto inkarnačné teórie a vysvetľujú zrod človeka kadejako krkolomne.

 

Lenže tu máme jasný príklad v písmach. Že Ježišov príchod bol predpovedaný, on aj prišiel a potom odišiel – po pozemskej smrti.

 

Teraz niekto bude namietať, že predsa to bol Syn Boží. Ale aj Syn Boží musí podľa mňa podliehať tým istým zákonitostiam ako my. Veď načo by sa aj niečo menilo v dokonalom Božom stvorení. Jednoducho sa Ježiš narodil, tak ako sa rodia aj iné deti. Postupne vyrástol a dospel a keď bol pripravený, spadla páska z očí a začal pôsobiť už živo v spojení so svojím Otcom.

 

Že sa inkarnácia a život po smrti týka nás všetkých dokazujú tieto Ježišove slová: „neviete odkiaľ prichádzate a kam idete“. To znamená potvrdenie inkarnačnej teórie. Že naše duše už existovali pred pozemským zrodením a takisto existujú po pozemskej smrti. To však znamená aj potvrdenie toho, že sme nevedomí. Jednoducho, že toto sme doteraz nevnímali a tvrdošijne sa tomu mnohí bránia. Ale len fakt že niečo nevnímame alebo tomu neveríme ešte neznamená, že to aj reálne neexistuje.

 

Toto je podľa mňa oveľa logickejšie a pravdepodobnejšie ako kadejaké závery koncilov. Lebo cirkev samotná okolo toho veľa zmätku narobila, čo je veľká škoda. Vždy by sme sa radšej mali držať Živého slova a to skúmať.

 

To len zamyslenie pre tých ktorých by táto téma zaujímala.

 

Život je krásny a pokojný,

14.06.2024

keď veríme, že vo stvorení platia dokonalé Stvoriteľove zákony a Jeho dokonalá spravodlivosť. Viete ako to chodí v živote, stane sa že vás niekto ohovára, oklame, okradne alebo sa k vám správa nepekne. Keď však verím, že to môžu byť karmické následky z minulých životov, tak je to úplne iné vnímanie. Namiesto hromženia to môžeme pokojne prijať a nenechať si [...]

Vnútorný pokoj.

11.06.2024

Pozrime sa okolo seba. Je úplne bežné, že ľudia sa hádajú aj kvôli maličkostiam. Prečo je to tak? Podľa mňa preto, že sme cítiace bytosti a máme v sebe túžbu po dokonalej spravodlivosti. Zásadný problém je v tom, že väčšina ľudí neverí, že vo svete vo stvorení existuje dokonalá spravodlivosť Stvoriteľova. A tak ľudia často berú spravodlivosť do svojich rúk. [...]

Utrpenie ľudí, kvôli ľudským výmyslom.

03.06.2024

Predstavme si dvoch ľudí. Vznikne nejaký konflikt, hádka. Ten čo ublížil si to nechce priznať alebo si myslí, že bol v práve. A kolotoč vzájomného oplácania sa môže naplno roztočiť. Títo ľudia si vzájomne doubližujú a budú sa nenávidieť. Toto je bežný scenár z tohto sveta. Ale prečo je to tak? 1. Ľudia neveria na Božiu spravodlivosť, okamžite berú [...]

zelenskyj, summit, švajčiarsko, ukrajina,

Zelenskyj: Keby Rusko malo záujem o mier, nebola by žiadna vojna

15.06.2024 20:45, aktualizované: 21:35

Na mierovom summite o Ukrajine vo Švajčiarsku sa zúčastňuje viac ako 90 krajín a osem medzinárodných organizácií.

francúzsko, Protest, krajná pravica

Desaťtisíce Francúzov protestovali proti krajnej pravici, môže vyhrať predčasné voľby

15.06.2024 19:53

Francúzsky prezident Macron vyhlásil predčasné voľby po neúspechu svojho centristického tábora v minulotýždňových eurovoľbách.

žilina, polícia,

Otrasný nález. V meste Rajec našli bezvládne telo novorodenca

15.06.2024 19:14, aktualizované: 20:20

Stať sa tak malo vedľa materskej škôlky.

Peter Pellegrini, inaugurácia

Bude Pellegrini nadstranícky? Bude z neho skôr Gašparovič než Kováč, hovoria odborníci. Podporu koalície ešte bude potrebovať

15.06.2024 19:00

Politológovia nepredpokladajú, že sa Pellegrini voči vláde bude vymedzovať. Podporu koalície ešte bude potrebovať pri prípadnej opätovnej kandidatúre. Môže však prekvapiť.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 578
Celková čítanosť: 1406835x
Priemerná čítanosť článkov: 2434x

Autor blogu

Kategórie