Založ si blog

Ježišove posledné zasľúbenie a cirkev

Ďalším obrovským omylom je, že ľudia stotožňujú cirkev s Bohom. Nech sa cirkev akokoľvek snaží byť bohorovná, nikdy sa jej to nepodarí. Cirkev to sú totiž len ľudia, takí istí ako my omylní a s obmedzeným vedením. Všetko skryté musí vyjsť na svetlo sveta aj škandály cirkvi, to je vôľa Božia. Ak Ježiš svojho času kritizoval vtedajších predstaviteľov židovských cirkví, pretože bol na to reálny dôvod, nevidím dôvod prečo by to v dnešných časoch malo byť inak ak je čo kritizovať.

 

Človek skutočne pokrivil a otrávil všetko na tejto zemi aj uctievanie Boha. Každá činnosť ľudí nesie pečať ich nedokonalých a pokrivených charakterov. Čo už dúfajme, že sa to zlepší.

 

Zamyslime sa teraz spolu. Prečítajte si v Biblii pasáže z nového zákona je to pár stránok. Ježiš videl, že aj učeníci mu majú problém porozumieť a to nehovorím o obyčajných ľuďoch. Videl ako ľudia ťažko opúšťajú svoje doterajšie nesprávne názory. Ako sa im doslova rúca pri počúvaní Ježišových slov ich doterajší svet. Preto sa rozhodol, že vyprosí u Otca poslednú pomoc pre ľudstvo. Dajte si tú námahu a prečítajte si aké bolo Ježišove posledné zasľúbenie.

 

Nikde som tam nenašiel zasľúbenie, že keď ja odídem bude tu neomylná cirkev pevne spojená s Bohom, robte presne to čo vám predstavitelia cirkví povedia. Pápež ten bude predstaviteľom Boha na zemi. Ale naopak Ježiš zasľúbil príchod konkrétnej jednej osoby Syna Človeka – Ducha pravdy. „Ale Radca, ten Duch Svätý, ktorého pošle Otec v mojom mene, Ten vás naučí všetkému a pripomenie vám všetko, čo som vám hovoril.“

 

Takže Ježiš videl v tomto cestu, že príde niekto od Boha, kto má v sebe plné vedenie, tak ako ho mal aj On. A toto sa už zrejme udialo. Ale zaujímavé na tom je, že cirkev tohto posla Božieho neočakávala ani nezasľubovala, namiesto toho zasadali koncily, ktoré nieže odporúčali to na čom sa uzhodli, ale to dokonca vyhlasovali za jedinú neomylnú pravdu. Ale to že sa skupina veriacich kňazov na niečom uzhodne, nijako nemôže zmeniť poriadok sveta. My všetci tieto Božie zákony máme vypozorovať a podriadiť sa im, žiť s nimi v súlade. Pripadá mi to akoby cirkev chcela samotnému Bohu hovoriť toto a hento bude inak treba to zmeniť bude to ako my povieme. Veď to je celé smiešne, cirkev by čím skôr od toho mala upustiť.

 

Abd-ru-shin vo svojej knihe vykladá svet, vysvetľuje čo je dobré a čo zlé, ako funguje vesmír, odkiaľ sme prišli a kam by sme mali putovať. Vysvetľuje čo je našou podstatou, hovorí o pozemských sférach, jemnohmotných (záhrobie), duchovných a tiež o Božej ríši a o samotnom Bohu. Približuje nám samotného Boha, ktorého my nikdy nebudeme môcť vidieť zoči-voči. On je podľa mňa tým zasľúbeným Synom človeka, ktorého nám Ježiš vyprosil u Otca.

 

Na záver len otázka. Keď má ľudstvo také niečo k dispozícii, prečo po tom nesiahne a nepreskúma to? Radšej ostávame v zajatí nevedomosti, ateizmu alebo cirkevných dogiem. Skutočne ma to udivuje.

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Ježiš nebol slabý, len poznal zákony stvorenia. .

12.04.2024

Mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako slabého, pretože sa nedokázal ubrániť ukrižovaniu. Pripadá mi to, že mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako všeobjímajúcu lásku, ktorá si nechala beztrestne ubližovať. Podľa mňa je to nesprávny a nebezpečný názor. Nebezpečný preto, že naň ešte aj dnes mnoho ľudí môže kruto doplatiť ak sa opovážia páchať zlo v domnienke, že sa [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 563
Celková čítanosť: 1369315x
Priemerná čítanosť článkov: 2432x

Autor blogu

Kategórie