Založ si blog

Prečo štát platí za vzdelanie ktoré nepotrebuje?

Je podľa vás rozumné dávať peniaze za to čo nepotrebujete? Je pre mňa nepochopiteľné, že štát pokojne platí za vzdelanie ktoré nikdy nebude využité. Analytici vedia aké profesie trh práce potrebuje v najbližšom období napr. 4 rokov.

 

Štát by mal podľa mňa otvárať jednotlivé odbory podľa potrieb spoločnosti nie podľa želaní škôl alebo rodičov, či žiakov. Veď takto sa trh deformuje a niektoré profesie sú nedostatkové a iné zase prebytkové – zbytočne vyštudované odbory, v ktorých sa tie deti nikdy neuplatnia, pretože reálne ich trh práce v takom množstve nepotrebuje.

 

Rodič, žiad či škola sa nemusia zaujímať o celospoločenské potreby štátu. Štát sa však o to musí zaujímať, aby mohlo všetko normálne fungovať. Už teraz počúvame, že nás nebude mať kto liečiť alebo, že chýbajú tisíce IT-čkárov. Potom čo budeme sem voziť doktorov a IT-čkárov zo zahraničia? Toto sa už čiastočne aj deje preto by sa Ministerstvo školstva malo prebrať a riešiť túto situáciu.

 

Tak hádam ja keď niečo platím, tak ja si vyberám čo za to chcem. Nebudem predsa kupovať traktor alebo motorovú pílu, keď napríklad bývam v činžáku a viem, že tieto veci nevyužijem lebo to by boli vyhodené peniaze.

 

Myslím si že žiakov máme šikovných. Verím tomu, že keby štát otvoril odbory v takom rozsahu ako spoločnosť = my všetci potrebujeme, tak by to tie deti zvládli. Ide len o to vytvoriť tie správne zdravé podmienky a vytvoriť nie zdeformovaný vyučovací systém, ale vyučovací systém pre reálne potreby spoločnosti.

Ako zákonníci a farizeji Ježiša pranierovali.

18.07.2024

Zrejme sa každému vybavia úryvky z Biblie, kde zákonníci a farizeji chceli Ježiša verejne zdiskreditovať záludnými otázkami a tiež ako ho kritizovali. Ježiš toto všetko ustál, ale oni boli presvedčení, že nie je pravý Mesiáš a neprestávali s útokmi na neho. Kritizovali ho a osočovali, naschvál ho nazývali tesárov syn, aby dali najavo že je oproti nim laik. Prešlo cca [...]

Čo by ste dali za večný život?

16.07.2024

Podľa Abd-ru-shina Stvoriteľ od nás žiada, aby sme sa sami namáhali a hľadali pravdu aj cestu k Nemu. Za druhé od nás žiada vnútornú čistotu – to znamená zbaviť sa nenávisti, závisti, zlosti, promiskuity a podobne. Mladí ľudia veľmi na pozemskú smrť nemyslia, seniori sú k smrti bližšie preto predpokladám, že na smrť aj viac myslia. To však nijako mladých nemusí [...]

Kde udrú živly nemusí byť náhoda.

09.07.2024

Abd-ru-shin nám vysvetľuje, že bytosti prírody sú plne vo vôli Božej. Bytosti prírody udržiavajú vo stvorení krehkú rovnováhu. Takže je dosť pravdepodobné, že keď sú niekde ľudia, ktorí narušia túto rovnováhu napríklad svojou vnútornou nečistotou, zareagujú na to aj živly narušením rovnováhy. Môže dôjsť k prudkým lejakom, vetru a podobne. Ako sme to napríklad [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 589
Celková čítanosť: 1437075x
Priemerná čítanosť článkov: 2440x

Autor blogu

Kategórie