Založ si blog

Sociálne balíčky, pán Danko, 15% daň a zrušenie dlhovej brzdy

Poviem to na rovinu dúfam, že pán Danko nezíska väčšiu moc alebo ministerstvo financií.

 

Koaliční partneri sa predháňajú v tom, kto viac ľuďom pomôže kto zvýši určité dávky alebo zlacnie nejaké tovary či služby. To beriem pokiaľ je to v možnostiach štátneho rozpočtu. Ale pán Danko mi pripadá ako nebezpečný hazardér keď pri takomto tempe rozdávania chcel silou mocou ešte aj výrazne znížiť dane. Osobne si myslím, že minister financií má z neho riadne hlavu v smútku.

 

Je len šťastie že sa mu nepodarilo znížiť dane pre všetky firmy čo by znamenalo výpadok v štátnom rozpočte okolo 800 miliónov eur podľa RRZ. Pridajme k tomu všetky balíčky kolaličných partnerov, to sú tiež spolu stá milióny eur. Zdá sa mi až nebezpečné ako veľmi sa tento človek chce zapáčiť svojim voličom.

 

Takisto by rád staval viac dialnic. Nemáme peniaze? Žiadny problém zrušme dlhovú brzdu a môžme veselo stavať. Ale toto mi pripadá ako smrteľný kokteil, k podrobnostiam nech sa vyjadria odborníci. Zároveň rozdávať a výrazne znižovať dane, naozaj nemám z toho dobrý pocit.

 

Pán Danko hovorí, že štát má šetriť že má rezervy. S tým len súhlasím, ale nech pán Danko povie ako lepšie vyberať dane nech dá nejaké návrhy ako ešte lepšie zabrániť únikom DPH a podobne. Alebo keď sa mu podarí získať dodatočné zdroje nech ich prerozdelí. Ale to čo vidím dnes je akýsi bianco šek pre nasledujúcu vládu. My vám teraz poschvaľujeme takéto návrhy zákonov a vy sa potom trápte, aby vám to vyšlo. Presne takto mi to pripadá.

 

Ono štát má určite rezervy. Ale to by sa musela znížiť korupcia, to by sa museli začať vyšetrovať veľké ryby a zatvárať do basy, konfiškovať majetok. Ale keď štát je akosi vždy 2 kroky pozadu za špekulantami. Zostáva len otázka či je to náročky alebo kvôli neschopnosti. Ale čo môžeme čakať keď vláda kontroluje de facto sama seba?

 

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase

24.04.2024 11:25

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 566
Celková čítanosť: 1374505x
Priemerná čítanosť článkov: 2428x

Autor blogu

Kategórie