Založ si blog

Vnútorná čistota – najväčší poklad aký môže človek získať

Aj tí najchudobnejší môžu získať najväčší poklad – je ním vnútorná čistota človeka. Je to niečo, čo si nemôžu kúpiť ani tí najväčší boháči sveta. Tu neplatí žiadne podplácanie ani vyhrážanie len neoblomná Božia spravodlivosť.

 

A načo nám je vlastne tá vnútorná čistota? A prečo je taká vzácna? No preto, že čo je čistejšie je aj ľahšie, čo je menej hutné je ľahšie. A čo je ľahšie to stúpa nahor. Ak existuje duša človeka aj ona ako všetko vo stvorení musí mať svoju hustotu a váhu. Veď aj vzduch hoci ho nevidíme má taktiež svoju hustotu a váhu.

 

Keď hodíme do vody kameň klesá dole, ak ale ponoríme do vody korkový štopeľ vypláva na povrch lebo je ľahší. Predstavme si teraz obrovské prostredie ktoré je navrchu ľahké a postupne sa zhutňuje až na spodok kde je toto prostredie najhutnejšie. Do takéhoto prostredia keď dáme nejaký predmet bude klesať alebo stúpať až kým nenarazí na prostredie rovnakej hustoty a váhy ako je ono samé. Tak isto by to malo byť aj s ľudskou dušou aj ona mala byť podrobená rovnakému Božiemu zákonu tiaže.

 

Teda ak je raj jemnejší je hore. Ak tam schceme dôjsť musíme aj my dosiahnuť rovnakú jemnosť. Musíme dosiahnuť vnútornú čistotu, aby nás nič nedržalo mocnými karmickými lanami. Uznajte, že toto ak platí potom je v tom absolútna spravodlivosť. Potom má každý svoj osud vo svojich rukách. Nikomu nie je odňatá slobodná vôľa, ale následky svojho konania musí každý znášať sám.

 

Z uvedeného vyplýva, že do večného života možno vojsť za určitých podmienok. Že vám to nemôže sľúbiť ani cirkev ani si to neviete vymodlikať, jediná cesta je ak sa sami stanete toho hodnými. Jedine vnútorná čistota človeka, jeho väčšia éterickosť a väčšia ľahkosť jeho duše ho musí vyniesť nahor ako nejaký korkový štopeľ vypláva  nahor.

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Sila svedomia.

29.02.2024

Predstavte si človeka, ktorého nahovoria na krádež alebo niekomu ublížiť, s tým že „sa to nikto nedozvie“. Alebo si predstavme ženu, ktorú nahovoria, aby si zarobila sexom. Keby aj došlo k tomu, že o týchto veciach sa naozaj nikto nikdy nedozvie, minimálne 1 človek to vždy vie – ten čo to spáchal. Náš vnútorný hlas nás často v takých prípadoch mučí a neustále [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 554
Celková čítanosť: 1355571x
Priemerná čítanosť článkov: 2447x

Autor blogu

Kategórie