Založ si blog

Ilúzia sveta a realita ducha

Boh povedal ľuďom ako majú žiť, že po smrti život pokračuje, že spravodlivosť existuje a každý dostane to čo mu patrí odmenu alebo trest. Ježiš hovoril o širokej a úzkej ceste. Pričom tá široká znamená robiť si čo chceme podľa ľubovôle a tá úzka má znamenať žiť podľa Božích prikázaní, to jest mať jasne dané mantinely do ktorých sa musíme vtesnať.

 

Ľudia ktorí sa nechcú obmedzovať a nechcú dodržiavať Božie zákony si nájdu milión dôvodov ako spochybnia vôbec existenciu Boha a tiež daných prikázaní. Takto vytvárajú vlastné dielo akúsi ilúziu fungovania sveta. A keď títo porušujú Boží zákon, čakáme že sa s nimi ihneď niečo stane, že do nich udrie blesk alebo podobný razantný trest. To sa ale nedeje, takže pre mnohých to automaticky znamená, že keďže týchto ľudí nikto netrestá – Boh neexistuje.

 

Lenže to vôbec nemusí byť pravda. Môže to byť aj tak, že Boh svojvolne nezasahuje, že všetko je ponechané jeho železným zákonom. A tak aj tí čo konajú zlé veci dôjdu do utrpenia len to z nášho pohľadu strašne dlho trvá. Môže to byť aj z toho dôvodu, že čo je náš pozemský čas oproti večnosti. Alebo aj to, že tí ľudia nekonajú len všetko zlé, že vôči určitým osobám konajú dobré veci a až keď to zlé konanie naberié obludné rozmery potom ich to pohltí. Akoby mali ešte čas zmeniť sa, zanechať zlú cestu. Ak ale túto príležitosť nevyužijú začne sa to na nich sypať.

 

Jednoducho chcem povedať len toľko, že dnes drvivá väčšina spoločnosti pozýva k tej širokej ceste, veď aj tak žijeme len teraz a tu 1 krát. Táto viera v jediný pozemský život nabrala obludné rozmery. To ona je najrozšírenejšou vierou, nie islam ani kresťanstvo. Problém je však v tom ako to vysvetľoval Ježiš: „Ak slepý vedie slepého, obaja padnú.“ Pretože celú anti-kampaň proti Bohu tvoria podľa môjho názoru len ľudské výmysly, výmysly a výhovorky nevedomých ľudí.

 

To či zákony Božie naozaj existujú, fungujú a držia pokope celý vesmír ľudia nezmenia. Buď tie zákony sú alebo nie. Horšie je to však v tom, že všetci tí ktorí sa nechajú zlákať ilúziou sveta a budú zákony porušovať utrpia nemalé škody. Takíto ľudia sa sami oddeľujú od Božej pomoci a požehnania. Potom nech nebedákajú prečo sa to či ono práve mne stalo.

 

Mali by sme dodržiavať 10 Božích prikázaní. Prečo? Zrejme nie kvôli tomu, že Boh robí s nami akési rozmary a skúša či budeme počúvať. Ale skôr je to kvôli tomu, aby sme si my sami neubližovali, ako keď starostlivý rodič varuje svoje deti pred nebezpečenstvami ktoré im hrozia. Podľa 10 Božích prikázaní by sa dal žiť pokojne plnohodnotný život. Ale ako je to dnes? Ako spoločnosť porušujeme nie jedno, ale všetky prikázania do jedného.

 

Prvé prikázania tie najvyššie sú o Bohu, porušujú sa úplne zbytočne a ľahkovážne. Veď načo keď Boh aj tak neexistuje. Tak načo aj svätiť sviatočný deň radšej sa zabavím keď je voľno. Krivé svedectvo, krádeže, cudzoložstvo, túžba po tom čo má blížny škoda reči. Nečudo že máme také krásne medziľudské vzťahy. A sú aj takí čo zavraždia, lebo dúfajú že im na to nikto nepríde alebo keď aj že sa budú báť proti nim svedčiť. Ale pred Božími zákonmi neujdú. V okamihu keď vykonali tento ohavný čin, sú odsúdení a uvalili na seba ťažkú karmu.

 

Preto chcem len upozorniť, že je veľmi nebezpečné žiť podľa ľudských bludov a výmyslov, môže to priniesť naozaj veľké škody majetkové alebo na tele či duši. Ak nás Boh upozornil ako máme žiť radšej sa držme jeho rád a zákonov, aby sme mohli žiť šťastne teraz aj v budúcnosti.

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1356300x
Priemerná čítanosť článkov: 2444x

Autor blogu

Kategórie