Založ si blog

Slovenská voda – hľadajme to najlepšie riešenie

Namiesto paniky ktorú voda vyvolala by sme sa touto témou mali podrobne a vecne zaoberať a hľadať to najlepšie riešenie. Napríklad odkiaľ pochádza pitná voda:

  1.  Podzemné vody  – tu hrozí riziko že pri prílišnom čerpaní dôjde k poklesu spodných vôd čo môže mať negatívne následky
  2. Pramene – táto voda vyviera na povrch a pokiaľ je pitná bolo by škoda nevyužiť tento potenciál aj na predaj do zahraničia, kde majú nedostatok pitnej vody pretože táto voda aj tak jednoducho odtečie a znehodnotí sa na nepitnú

Skutočne si myslím, že normálnym kontrolovaným využívaním pitnej vody hlavne z povrchových zdrojov by nemalo dôjsť ku škodám, naopak Slovensko by z toho mohlo mať citeľný úžitok. Veď nás porovnávajú s Kuvajtom čo sa týka zdrojov pitnej vody. A predstavte si, že by napríklad Kuvajt zakázal vývoz ropyveď to by bolo absurdné. A pritom voda je na rozdiel od pitnej vody obnoviteľným zdrojom. Akurát čo hrozí mierny pokles hladiny riek a potokov a tiež, že kým sa budeme biť do pŕs že vodu nikomu nedáme môže EÚ vymyslieť nejakú skvelú smernicu ktorá nám znemožní profitovať z povrchovej pitnej vody.

 

V súvislosti s témou vody mi nedá nepovedať v akom katastrofálnom stave sa nachádza slovenská vodná sieť. Do potokov a riek sa vypúšťajú domové splašky a odpadová voda z firiem. Aspoň že mestá majú kanalizácie a teraz horko-ťažko budujú čističky aj obce nad 2000 obyvateľov. Lenže choďte do menších obcí a chudobných regiónov je to katastrofa, v snahe ušetriť mnohí púšťajú splašky do potokov. S týmto by sa niečo malo robiť, je potrebná osveta, kontroly a pokuty, ale aj projekty malých kanalizácií ktoré by mohli byť financované aj zo zdrojov získaných predajom pitnej vody.

Bolo by načase viac sa starať o pramene – zdroje pitnej a minerálnej vody máme ich dosť ale nevážime si ich. V okolí takýchto prameňov by bolo dobré urobiť ochranné pásma aby sa tieto vzácne zdroje neznečistili chemikáliami a hnojivami z okolitých polí, ktoré sú často v úplnej blízkosti prameňov. Myslím si, že malé ochranné pásmo by mohlo byť aj ekonomicky výhodné. Takisto samotné miesta kde si občania chodia na pitnú alebo minerálnu vodu by sa mohli skultúrniť a dať na patričnú úroveň. Takto by sme aj my mali z toho väčšiu radosť a pri takejto práci by sa aj pár ľudí zamestnalo.

 

Mali by sme začať ochranou prameňov, ale pokračovať aj v ochrane potokov a riek. Predstavme si aké by to bolo krásne do mnohých potokov a riek by sa vrátil život, ktorý sme doteraz svojou činnosťou ničili. Príroda by sa nám určite odvďačila a mohlo by to našu krajinu zatraktívniť aj v turizme. Veď kam chcú ľudia chodiť do peknej čistej prírody, nie na smetisko a k páchnucím vodám. Mali by sme byť hrdí na svoju krajinu a chrániť si ju potom sa nám to môže v rôznych formách vrátiť a my zistíme, že to malo zmysel.

 

 

 

 

 

 

 

Ako zákonníci a farizeji Ježiša pranierovali.

18.07.2024

Zrejme sa každému vybavia úryvky z Biblie, kde zákonníci a farizeji chceli Ježiša verejne zdiskreditovať záludnými otázkami a tiež ako ho kritizovali. Ježiš toto všetko ustál, ale oni boli presvedčení, že nie je pravý Mesiáš a neprestávali s útokmi na neho. Kritizovali ho a osočovali, naschvál ho nazývali tesárov syn, aby dali najavo že je oproti nim laik. Prešlo cca [...]

Čo by ste dali za večný život?

16.07.2024

Podľa Abd-ru-shina Stvoriteľ od nás žiada, aby sme sa sami namáhali a hľadali pravdu aj cestu k Nemu. Za druhé od nás žiada vnútornú čistotu – to znamená zbaviť sa nenávisti, závisti, zlosti, promiskuity a podobne. Mladí ľudia veľmi na pozemskú smrť nemyslia, seniori sú k smrti bližšie preto predpokladám, že na smrť aj viac myslia. To však nijako mladých nemusí [...]

Kde udrú živly nemusí byť náhoda.

09.07.2024

Abd-ru-shin nám vysvetľuje, že bytosti prírody sú plne vo vôli Božej. Bytosti prírody udržiavajú vo stvorení krehkú rovnováhu. Takže je dosť pravdepodobné, že keď sú niekde ľudia, ktorí narušia túto rovnováhu napríklad svojou vnútornou nečistotou, zareagujú na to aj živly narušením rovnováhy. Môže dôjsť k prudkým lejakom, vetru a podobne. Ako sme to napríklad [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 589
Celková čítanosť: 1437123x
Priemerná čítanosť článkov: 2440x

Autor blogu

Kategórie