Založ si blog

Ježišove zasľúbenie večného života

Pred pár dňami sme sa obdarúvali darčekami a pripomínali sme si Ježišove narodenie. Nie je však podľa mňa väčšieho daru ako – VEČNÝ ŽIVOT. Tento dar je od Boha a Ježiš Kristus nám o ňom zvestoval. Skúste sa zamyslieť, či existuje niečo väčšie čo by ste mohli získať?

Ježiš hovorí: „Nie každý kto mi hovorí Pane, pane, vojde do kráľovstva nebeského, ale ten kto činí vôľu môjho Otca nebeského. A aká je tá vôľa Božia? Ježiš hovorí: „kto hľadá, nájde“. A dnes to platí dvojnásobne. Kedysi boli knihy veľmi drahé a kúpiť si ich mohli len bohatí ľudia. Dnes si Bibliu môže kúpiť každý a nemusí byť odkázaný na výklady niekoho iného, sám môže hľadať a nájsť.

Boh nám dal Desať Božích prikázaní, aby sme ich dodržiavali. Chcel od nás aby sme sa neklamali, neokrádali, nepodvádzali svojich manželov a manželky, aby si deti vážili svojich rodičov a rodičia, aby zodpovedne vychovávali svoje deti, aby sme nabažili po cudzom a nevraždili sa navzájom. Je to zrejme predpoklad blaženého života, ale ľuďom to nijako nejde do hlavy.

Ježiš neprišiel zrušiť zákon a prorokov, ale naplniť zákon. Ježiš všetko zhrnul do dvoch prikázaní.

  1. Milovať budeš Pána, svojho Boha, z celého srdca a z celej duše a z celej mysle a z celej sily.
  2. Milovať budeš blížneho ako seba samého.

Svedectvo o Ježišovi máme zachované v evanjeliách. Podľa toho čo sa nám zachovalo Ježiš žil, to čo hlásal. Ježiš dodržiaval zákony Božie a ctil si ich. A každý nech sa sám  opýta seba,  či sa kvôli večnému životu oplatí dodržiavať Božie prikázania?

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1380550x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie