Založ si blog

Ježiš: „Ja a Otec sme jedno“

Tento článok by som chcel venovať všetkým, ktorý hovoria, že Boha ešte nikto nikdy nevidel, že preto neexistuje. Ale  bol tu Ježiš Nazaretský, ktorý Boha videl a poznal a vydal nám o Ňom svedectvo. Preto dnes máme oslavovať a radovať sa, keď si pripomíname túto výnimočnú udalosť v dejinách ľudstva – keď sa narodil Boží syn.

Ježiš činil veľké skutky v Izraeli. Slepým vracal zrak, chromý začali chodiť a dokonca vrátil Lazára zo záhrobia späť do života. Kto dokáže vykonať takéto skutky? Išlo o niečo výnimočné. Sám Ježiš sa vyjadril: „už aj skutky ktoré konám, svedčia o mne, že ma Otec poslal“. Alebo Ježiš hovorí:“ moje učenie nie je moje, ale Toho ktorý ma poslal“ a veľa podobných pasáží.

Ježiš prišiel osláviť Otca nie sám seba. Ježiš konal vôľu svojho Otca nášho Boha. Takže Boh sa nám dal prostredníctvom Ježiša poznať aký je a čo od nás požaduje. Viackrát zdôrazňoval, že život to nie je len telo, ale predovšetkým duša. Zvestoval nám úžasnú vec, že lepšej ani nemôže byť a to, že smrťou život nekončí ale bol nám daný večný život. Aby sme však tento večný život nestratili musíme dodržiavať určité zásady, ktoré nám boli dané cez Mojžiša, prorokov a Ježiš ich len potvrdil.

Nečudujem sa však, že mnohí ľudia dnes neveria v Boha. Ja to aj chápem, my ľudia si to inak predstavujeme. Asi by sme očakávali, že ľudia ktorí robia naozaj zlé veci by mali pocítiť následky ak nejaký Boh existuje. Ono to aj prichádza ale dosť pomaly a máme skutočne veľkú slobodu konať čo chceme. Možno je to pre nás všetkých skúškou, ktorou buď prejdeme alebo nie.

Zase na druhej strane v časoch Ježišových mnohí videli aké zázraky koná a počuli čo rozpráva o Bohu, no napriek tomu neuverili. Mali oči, aby nevideli, mali uši, aby nepočuli – to znamená že nechceli vidieť ani počuť, nechceli sa vzdať svojho presvedčenia. Takisto prostredníctvom prorokov Boh priamo hovoril k ľudu izraelskému – aj napriek tomu niektorí neuverili.

Ježiš počas svojho života ani raz neoklamal a nikomu neublížil, preto verím jeho posolstvu. Zákonníci a farizeji sa ho všemožne snažili nachytať a skompromitovať. Ale nepodarilo sa im to, inak by určite bol o tom záznam. Ježiš videl do ich sŕdc a vedel čo im má odpovedať, múdrosť Boha Otca bola s ním a prevýšila ľudský rozum.

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1355944x
Priemerná čítanosť článkov: 2443x

Autor blogu

Kategórie