Založ si blog

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď.

Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v ktorom žijeme. Ak aj niekto neverí v duchovné má to zmysel, veď sa teraz bavíme len o stave tohto pozemského sveta. Predstavme si svet v kruhoch od najväčšieho (celý svet) po najmenšie (naše rodiny, my samy a naše okolie). Logika hovorí, že čím je kruh menší, tým máme na to ako vyzerá väčší vplyv.

Podľa toho by sme sa k tomu mali aj stavať. Pracovať hlavne na tom, čo vieme najviac ovplyvniť, lebo za to máme vlastne aj najväčšiu zodpovednosť.

Potom je to všetko len o súčtoch ľudí, ktorí sa o niečo polepšili a začínajú tvoriť lepšie a krajšie okolie. Predstavte si mesto alebo dedinu, kde sa väčšina ľudí polepší a začnú sa správať k sebe oveľa lepšie, začínajú tvoriť krajšie okolie a sú produktívnejší. Už len lepšie samotné medziľudské vzťahy by boli veľkým benefitom. A to nehovorím o tom, že keď by väčšia masa ľudí prestala škodiť a namiesto toho by začali vytvárať hodnoty.

Paradoxné odmietanie reinkarnácie.

10.05.2024

Skúste sa na reinkarnačnú teóriu pozrieť bez dogmatiky. Ježiša vtedajšia židovská cirkev obvinila z Boho-rúhačstva a poslala ho na smrť. Sám Ježiš hovoril: „Ešte mnoho vám mám povedať, ale teraz neznesiete.“. Takže z Ježiša židovská cirkev urobila niečo ako kacíra. Evidentne nemohol vo svojej dobe ešte vyjaviť celú pravdu. Potom jeho nasledovatelia hlavne v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Extrémizmus / AfD / Protest / Demoštrácia /

Nemeckú AfD môže kontrarozviedka viesť ako extrémistickú, rozhodol súd. Podpredseda hnutia zúri

13.05.2024 10:07

Rozsudok okrem iného znamená, že kontrarozviedka môže stranu a za určitých okolností aj jej predstaviteľov sledovať s pomocou spravodajských postupov vrátane odposluchov.

požiar

Obľúbený bratislavský podnik na Dunaji zachvátili plamene, zasahujú tam hasiči

13.05.2024 09:31, aktualizované: 10:08

Podľa dopravných aplikácií sa na nábreží v okolí požiaru tvoria kolóny.

medveď

Nad obcou Kálnica videli medveďa, obec vydala výstrahu obyvateľom

13.05.2024 09:08

Medveďa videli podľa informácií obce v pohorí Považský Inovec v časti Sudenice nad obcou.

vojna na Ukrajine, drony

ONLINE: Vytvoria štáty NATO protidronový dáždnik nad Ukrajinou? Navrhujú to nemeckí poslanci

13.05.2024 06:25, aktualizované: 09:50

Niektorí nemeckí poslanci sú za zostreľovanie ruských dronov nad západnou Ukrajinou raketami, ktoré by štartovali zo susedných členských štátov NATO.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 569
Celková čítanosť: 1386204x
Priemerná čítanosť článkov: 2436x

Autor blogu

Kategórie