Založ si blog

Výzva pre Greenpeace Slovensko

Tento protest bol typický pre Greenpeace na celosvetovej úrovni.  Ja ale chcem vyzvať aktivistov Greenpeace zo Slovenska, aby sa radšej pri svojich protestoch inšpirovali protestami Za slušné Slovensko. Pretože oni nevstúpili nikomu na súkromný pozemok, nikomu nezničili majetok, neriskovali svoje životy a neohrozili svojimi protestami ani životy iných ľudí. Čo sa však o protestoch Greenpeace v bani v Novákoch nedá povedať.

Je chvályhodné, že sa angažujú za ochranu ovzdušia a prírody. ALE je to ospravedlnením, aby mohli porušovať platné zákony? Mne sa to zdá taký falošný prístup. Nie som odborník na baníctvo, ale ak spôsobili baniam odstávkou veže škodu a ak ohrozili životy baníkov, ktorí boli v podzemí, majú byť nepostihnuteľní? Teraz robia zo zadržaných martýrov. Ale ak sa pri svojich protestoch oni dobrovoľne rozhodli, že porušia zákony a akosi si neuvedomili, že ohrozujú životy baníkov v podzemí, musia znášať aj trestnoprávne následky. Je to podľa mňa takto správne, veď nejaký poriadok tu musí byť a ľudia si nemôžu robiť hocičo.

Lepšie by bolo keby si Greenpeace Slovensko v budúcnosti vybrali radšej formu protestov kde nespôsobujú škody a neohrozujú životy. Veď sa pozrime na protesty žltých viest vo Francúzsku čo to môže spôsobiť dokonca úmrtia a hotovú vojnovú zónu. Protesty Za slušné Slovensko si napriek tomu, že boli pokojné získali významnú mediálnu pozornosť a tiež významnú podporu verejnosti, čo je pri všetkých protestoch cieľom.

Chcem preto vyzvať Greenpeace Slovensko, aby slepo neopakovali štýl protestov Greenpeace vo svete, ale aby radšej zvolili pokojné protesty kde si môžu rozprestrieť transparent bez následkov alebo nech potom nemravčia, keď po porušení zákonov prídu tresty. Taktiež sa ich chcem opýtať, či majú riešenie pre tých cca 4000 ľudí čo pracujú v tunajšom banskom priemysle a ich rodiny. Greenpeace by chcel asi zatvoriť tie bane hneď zajtra, ale férovejší sa mi zdá postupný proces.

S tým, že tie bane treba zatvoriť a prestať dotovať tento neekologický biznis súhlasím, ale s formou protestov nie. Touto témou sa začínajú zaoberať aj politici. Zrejme by bolo lepšie podporiť dotáciami radšej preorientovanie spoločnosti na biznis, ktorý nebude tak veľmi zaťažovať životné prostredie. Tu by bolo vhodné keby ľudia z Greenpeace ponúkli aj nejaké riešenia a dobré nápady pre región. Lebo jednoducho nemôžu ignorovať všetky tie rodiny, ktorých príjem je závislý od baníctva, musí byť pre tieto rodiny ponúknutá nejaká alternatíva.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1376997x
Priemerná čítanosť článkov: 2429x

Autor blogu

Kategórie