Založ si blog

Na Slovensku nechcem protesty žltých viest

Nie je protest ako protest. V každej spoločnosti je určité percento veľmi radikálnych ľudí. Chcem upozorniť na protesty žltých viest vo Francúzsku. Mne to pripomínalo vojnovú zónu, chráň nás Boh od niečoho takéhoto. Boli tam obete na životoch a dosť veľké materiálne škody, zhorené autá, rozbité výklady, poškodený veľký oblúk symbol Paríža. Podporovali by ste takýto protest ak aj za dobrú myšlienku, keď vám niekto zdemoluje auto či obchod? Asi ťažko. Skôr by ste sa pýtali kto vám uhradí škodu.

V tejto súvislosti musím ešte raz vyzdvihnúť protesty Za slušné Slovensko, ktoré prebehli pokojne, nikto nebol zranený a neboli spôsobené škody na majetku, ale pritom dosiahli veľa, mali mediálny priestor aj značnú podporu verejnosti. TOTO by som chcel ukázať ako VZOR, dobrý príklad pre všetkých ktorí chcú za niečo na Slovensku demonštrovať.

Podľa mňa žiadny radikálny protest nemá takú podporu verejnosti ako pokojný protest. A to už len z logiky veci, že strácajú podporu všetkých tých, ktorým spôsobili škody a tiež mnohých ktorí s poškodenými cítia a nepáči sa im to. Lebo si povedia nabudúce tú škodu môžem utrpieť ja.

A je to aj o kultúre národa. Neopakujme len ako papagáje, ale vytvorme si vlastné formy, ktoré vychádzajú z nášho srdca, citu. Zahoďme už ten pocit zakomplexovanosti a menejcennosti a stavajme si tie najvyššie ciele. Lebo ak sú ciele malé, málo aj dosiahneme. Preto radšej vzhliadajme na tie najvyššie ciele. Realita je taká, že aj Slováci môžu byť pre svet príkladom. Veľkým príkladom je aj zamatová revolúcia a tiež kultivované rozdelenie Československa, ktoré už teraz sú svetlými míľnikmi vo svetových dejinách.

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Ježiš nebol slabý, len poznal zákony stvorenia. .

12.04.2024

Mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako slabého, pretože sa nedokázal ubrániť ukrižovaniu. Pripadá mi to, že mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako všeobjímajúcu lásku, ktorá si nechala beztrestne ubližovať. Podľa mňa je to nesprávny a nebezpečný názor. Nebezpečný preto, že naň ešte aj dnes mnoho ľudí môže kruto doplatiť ak sa opovážia páchať zlo v domnienke, že sa [...]

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 563
Celková čítanosť: 1369943x
Priemerná čítanosť článkov: 2433x

Autor blogu

Kategórie