Založ si blog

Nová Éra železných zákonov

Niekomu sa možno nepáči, že médiá do všetkého strkajú nos a verejní činitelia sú pod drobnohľadom a je na nich vyvíjaní obrovský tlak. Taktiež sa niekomu nemusia páčiť neustále hádky opozície a vlády. Avšak nezabúdajme na to, že dlhé tisícročia tomu bolo inak, vládli nám králi a cisári. Vtedy boli ľudia pod ich obrovským tlakom, kto kritizoval a staval sa proti nim bol zlikvidovaný. Oni rozhodovali a mali neobmedzenú moc. No akoby sa to  neosvedčilo a akoby sme vstupovali do novej éry.

Vnímam to ako Éru železných zákonov. Za celé tisícročia ukázali mocní ľudia, ktorí vládli národom, že pred blahom svojich poddaných uprednostňovali svoje vlastné záujmy a ego. Keďže sa dobrovoľne nechceli stať ideálnymi vládcami, teraz k tomu zrejme budú donútení. Svetlo bude prenikať do všetkého, nekalé praktiky budú zrejme čoraz viac odhaľované. Takáto doba nás podľa mňa čaká v nasledujúcich storočiach.

Nemali by sme sa toho na Slovensku báť alebo sa tomu brániť. Nastala doba keď nám síce vládnu vlády, ale už je to vnímané ako služba národu a nie akási rodová, dedičná alebo silou vynútená výsada. V diktatúrach rôzneho typu, nebolo možné vládnucu elitu kritizovať alebo im vytýkať, že niečo robia zle. Ak sa k tomu niekto odvážil bol zlikvidovaný. Teraz tomu bude inak. Vlády budú podľa mňa čím ďalej pod väčším drobnohľadom a budú musieť znášať zodpovednosť ak niečo urobia zle. Ako teraz došlo k odsúdeniu exministrov Janušeka a Štefanova. Je to podľa mňa cesta správnym smerom.

Verím tomu, že príde doba keď vládni činiteľia nebudú môcť uhnúť ani doprava ani doľava, jednoducho budú donútení hľadať tie najlepšie rozhodnutia. Tento tlak na vládny aparát vnímam ako tlak svetla na tento svet. Tento tlak je pre nich určite nepríjemný, ale bude to mať úžitok pre nich samotných a bude to mať úžitok aj pre krajinu. Oni budú donútení upevniť si charaktery a každá krajina, ktorá má dobrých hospodárov môže len prekvitať. Ešte však máme pred sebou dlhú cestu a to čo je dnes vnímam len ako ranné zore tejto novej doby, pre ktorú bude charakteristické to musíte. Ľudia ako Ján Kuciak podľa mňa budú hrdinami tejto novej doby.

Nebojme sa tejto novej doby, ale ju s radosťou privítajme, pretože nám prinesie len úžitok. Ja to vnímam tak, že tam kde nie je čo skrývať, kde je kontrola a transparentnosť tam je SVETLO. Tam kde úradníci a funkcionári nie sú kontrolovaní, kde nemusia skladať účty zo svojho hospodárenia a spravovania, tam je ŠERO alebo TMA, a tým aj obrovský priestor na rôzne pokušenia a následné osobné zlyhania.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1375913x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie