Založ si blog

Vyzdvihujem kultúru jarných protestov

V mnohom zaostávame za vyspelým svetom. Preto chcem oceniť vysokú kultúru jarných protestov, ktoré nasledovali po zavraždení novinára Kuciaka a jeho snúbenice. Nebol ničení ani verejný ani súkromný majetok. Protesty boli pokojné, ľudia len dali najavo svoje rozhorčenie, svoje postoje a názory.

Ja si osobne myslím, že vďaka týmto protestom bol vytvorený enormný tlak, aby vražda nebola „zamietnutá pod koberec“. Za to patrí vďaka všetkým čo prišli na námestia po celom Slovensku. Uvedomme si, že keby títo ľudia nevyšli na námestia, ako by sa cítili ostatní novinári ktorí píšu o rôznych chúlostivých témam a poukazujú na prepojenia a kauzy. Na to zrejme pán Fico zabudol.

Oni by sa báli a vagabundi by sa smiali. Takto sa sily minimálne vyrovnali. Ľudia svojou solidaritou ukázali, že nám to nie je jedno keď niekoho nepohodlného chladnokrvne popravia. Dúfam, že zadržaní páchatelia sú tí správni a že dostanú mimoriadne vysoké tresty, aby to pôsobilo preventívne na ďalších ktorí by si chceli takto privyrobiť.

Organizátorom protestov odkazujem len toľko, aby si nerobili ťažkú hlavu z výsluchov na polícii. Berte to ako cennú skúsenosť, nič vážne by vám nemalo hroziť. Ale za minulého režimu bolo takto mnoho ľudí obvinených, dôkazy mnohokrát vykonštruované a títo ľudia boli prenasledovaní, väznení, ponižovaní a označovaní za nepriateľov štátu. Spomeňte si na týchto ľudí na chystaných zhromaždeniach pri príležitosti 17. novembra a vzdajme im úctu.

Za komunizmu nebolo určite všetko zlé, ale slobodu slova a slobodu zhromažďovať sa ľudia určite nemali. Milí študenti toto obvinenie z protištátnej činnosti neberte ako traumu, ale ako cenné prežitie, keďže ste komunizmus nezažili. Treba si vážiť čo máte nič nie je samozrejmé, všetko si treba zaslúžiť.  Ak z nášho vnútra vyviera túžba po lepšom a spravodlivejšom svete, je normálne keď to verejne a pokojne deklarujeme. Je to krok správnym smerom. Svet sa nezmení za pár týždňov, musia sa zmeniť aj ľudia a celý systém  v ktorom žijeme, ale každé zlepšenie je dobré a vedie k cieľu.

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Ježiš nebol slabý, len poznal zákony stvorenia. .

12.04.2024

Mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako slabého, pretože sa nedokázal ubrániť ukrižovaniu. Pripadá mi to, že mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako všeobjímajúcu lásku, ktorá si nechala beztrestne ubližovať. Podľa mňa je to nesprávny a nebezpečný názor. Nebezpečný preto, že naň ešte aj dnes mnoho ľudí môže kruto doplatiť ak sa opovážia páchať zlo v domnienke, že sa [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 563
Celková čítanosť: 1368702x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie