Založ si blog

Pán Fico mohli ste byť dodnes premiérom keby . . .

Ale to by ste sa museli striktne postaviť na stranu zavraždených Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a nie na stranu svojich funkcionárov. Blúznením o Sorošovi ste len liali benzín do ohňa.

Keď sa objavili informácie o možnom prepojení Jasaňa a Troškovej s ľuďmi z talianskej mafie mali ste ich z úradu vlády okamžite vyraziť cez zatvorené dvere a byť rozhorčení, domáhať sa vyšetrenia tohto možného prepojenia a jasne deklarovať, že ste o ničom nemali ani len tušenie – „ak ste naozaj nemali“. Pretože budete sa možno čudovať ľudia nechcú späť 90-te roky, nechcú prepojenie mafie so štátom.

Ďalej ak sa Jánovi Kuciakovi vyhrážali a žiadal o policajnú ochranu a nedostal ju je to fatálne zlyhanie polície. Policajný prezident mal urobiť ihneď čistky a tí čo takto rozhodli mali ihneď prísť o funkcie. Keby to urobil mohol sa udržať, keby Kuciak nepísal aj o jeho väzbách na inú mafiánsku skupinu. Takže ľudia úplne oprávnene žiadali policajného prezidenta vymeniť, a to ihneď, aby bolo zabránené konfliktu záujmov a ovplyvňovaniu vyšetrovania.

Lenže ako vieme Róbert Kaliňák sa za svojho policajného prezidenta tvrdohlavo postavil, že ho neodvolá. To skompromitovalo aj Kaliňáka, ktorý to už mal aj tak nahnuté. Verejnosť potom žiadala odvolať ministra vnútra Kaliňáka, aby tam prišiel nový minister, ktorí začne robiť poriadky.

No a tu nastal váš pád pán Fico. Keby ste Kaliňáka z postu ministra vnútra odvolali mohli ste byť premiér dodnes. Na začiatku to totiž stačilo, potom už bolo pozde. Pán bývalý premiér Róbert Fico ľudia od vás čakali, že budete búchať po stole a žiadať zemetrasenie  v policajnom zbore. Zachraňovali ste tých čo mali byť okamžite odvolaní, aby sa situácia upokojila.

Gesto s ponúknutým miliónom eur za informácie určite nestačilo. Faktom je, že policajné zložky civilné či už tajné nezabránili vražde novinára a jeho snúbenice. Načo je nám taká polícia. A vy sám pán Fico ste boli v konflikte záujmov, keďže Kuciak písal aj o prepojeniach talianskej mafie so stranou Smer-SD. A tiež predtým vaše vyjadrenia urážlivé na novinárov. Takže dvojnásobne ste mali horliť – ale skutočne nielen naoko, a mali padať hlavy. Lebo to mohlo vyznieť aj tak, že ste naschvál nechali Kuciaka bez policajnej ochrany. Mečiar tiež využíval mafiu na špinavú robotu.

Lenže vy ste len opakovali, že stojíte za Tiborom Gašparom, že proste všetko v polícii je v poriadku. V podstate akoby ste ľuďom odkázali, zvyknite si občas bude niekto zavraždený, a tí nepohodlní nedostanú ani policajnú ochranu.

Pán Fico spamätajte sa prestaňte blúzniť o Sorošovi. Náš problém nie je Soroš, ale náš problém je to, že polícia a tajné služby nevedia – alebo nechcú ochrániť svojich občanov. Osobne som si myslel, že sa nič nevyšetrí alebo že sa to bude vyšetrovať roky ako Gorila. Ale klobúk dole pred tými čo vyšetrili.

Vy ale pán Fico buďte radi, že podozrenia padajú na Mariána Kočnera. Keby totiž nitky viedli k talianskej mafii bolo by to pre vás oveľa horšie. Pretože Kuciak písal o prepojení talianskej mafie (Vadalovcov) s vládnou stranou Smer. To by ste boli v jasnom konflikte záujmov. Novinárov ste mali plné zuby. A niekto by si mohol myslieť, že vám taliani urobili láskavosť a odstránili otravného Kuciaka, aby vaše kšefty mohli nerušene pokračovať.

Tak ak máte trochu hanby v sebe pán Fico radšej buďte ticho a prestaňte tárať o Sorošovi. Ak neprestanete buďte si istý, že ľudia vám to vo voľbách spočítajú, aby ste potom neboli nemilo prekvapený.

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Sila svedomia.

29.02.2024

Predstavte si človeka, ktorého nahovoria na krádež alebo niekomu ublížiť, s tým že „sa to nikto nedozvie“. Alebo si predstavme ženu, ktorú nahovoria, aby si zarobila sexom. Keby aj došlo k tomu, že o týchto veciach sa naozaj nikto nikdy nedozvie, minimálne 1 človek to vždy vie – ten čo to spáchal. Náš vnútorný hlas nás často v takých prípadoch mučí a neustále [...]

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 554
Celková čítanosť: 1355422x
Priemerná čítanosť článkov: 2447x

Autor blogu

Kategórie