Založ si blog

Kde sú naši milovaní, ktorí umreli?

Je tu veľký sviatok kedy spomíname na tých čo už nie sú s nami. Na ich hroby kladieme kvety a zapaľujeme sviece. Je to pekná a úctivá spomienka.

Ale kde sú skutočne tí, čo už umreli? Sú v hroboch alebo ich duše žijú v inom svete? Využime tento dušičkový čas aj na zamyslenie a skúmanie v písmach.

Existujú 2 základné princípy: materialistický hovorí že život je v pozemskom tele v mozgu a duchovný princíp hovorí že pozemské telo je len obal a v skutočnosti ho duch oživuje.

Takže ak je pravdivý materialistický princíp skutočne sú pozostatky našich blízkych v hroboch a je to všetko čo z nich ostalo. Ale ak je pravdivý duchovný princíp duše našich umretých blízkych žijú naďalej v iných úrovniach v iných svetoch. Možno vidia ako sa nám darí, radujú sa keď je nám dobre a smútia keď máme ťažké chvíle.

Je obrovský rozdiel v týchto 2 možnostiach. Preto sa oplatí venovať trochu námahy hľadaniu odpovede na túto otázku. Verím tomu, že raz príde čas kedy bude zrejmé ako to naozaj je.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Trump

Trump prirovnal správanie Bidenovej vlády k metódam nacistického gestapa

06.05.2024 06:19

Americký exprezident Donald Trump vyhlásil, že administratíva Joea Bidena používa podobné taktiky ako gestapo.

Izrael, holokaust

Netanjahu: V prípade potreby sa ubránime aj sami. Je to poučenie z holokaustu

06.05.2024 06:07

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v nedeľu odmietol nátlak medzinárodného spoločenstva, ktoré žiada pozastavenie vojnového ťaženia v Pásme Gazy.

čína, Rusko, Nemecko

Terčom sú Ukrajina a Taiwan. Učia sa Čína a Rusko, ako spolu bojovať v kyberpriestore?

06.05.2024 06:00

Experti naznačujú, že v kyberpriestore vidia spoluprácu Pekingu a Moskvy. Ukrajina a Taiwan s tým majú skúsenosti.

Jozef Štajer, exstarosta, Telgárt

Záhadná abdikácia starostu v Telgárte: Náhle odišiel a zanechal po sebe len list

06.05.2024 06:00

Mal toho „plné zuby“? Kontajnerové mestečko v Telgárte, kde od novembra žije viac ako stovka osadníkov, má stále problémy. Práve to by mal byť dôvod, prečo starosta odstúpil.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1382630x
Priemerná čítanosť článkov: 2434x

Autor blogu

Kategórie