Založ si blog

Nenazývajme pápeža svätý otec

Abd-ru-schin nás upozorňuje, že takéto označenie patrí jedine Bohu, že jedine On je svätý. Označovať alebo vyhlasovať za svätého by sme nemali žiadneho človeka a to ani za jeho života ani po jeho pozemskej smrti. V tomto robí RKC chybu.

Hoci verím tomu, že ľudia ktorých RKC blahorečí ako svätých boli výnimoční, vyzerá to, že označovať ich za svätých je chybou. Títo ľudia len boli takí ako treba, žili poctivý život a boli vnímaví, plní lásky a viery a vďaka tomu sa okolo nich udiali aj výnimočné veci – zázraky.

Ale späť k pápežovi lebo teraz je to horúca téma. V médiách je to svätý otec sem, svätý otec tam. Neviem kde toto označenie vzniklo či v cirkvi alebo vo verejnosti, ale mali by sme od toho upustiť. Samotný pápež by sa mal voči tomu ohradiť, aby ho tak neoslovovali.

Cirkev sa snaží stotožňovať s Bohom aj toto označenie pápeža za svätého otca je toho dôkazom. Ale cirkev ani pápež sa nikdy nebudú môcť rovnať Bohu. Je to jednoducho nesprávna a nereálna predstava alebo nesprávna túžba. Pápež a všetci predstavitelia cirkvi sú len ľudia ako my aj keď možno veľmi čistí a plní viery. Ale aj tak my ľudia sme v porovnaní s Bohom naozaj len ako nepatrné zrnká prachu. Boh musí byť ohromný, veľký ak naozaj z jeho vyžarovania vzniklo celé stvorenie.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Počasie / Dáždnik / Dážď /

Po prietrži mračien vyhlásia v Partizánskom mimoriadnu situáciu

04.05.2024 18:48, aktualizované: 19:58

Voda zatopila viacero pivníc a ďalších priestorov. Výšku škody primátor odhadnúť nevedel.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1382024x
Priemerná čítanosť článkov: 2433x

Autor blogu

Kategórie