Založ si blog

Čo sa deje po pozemskej smrti

Najprv dochádza k odlučovaniu duše od pozemského tela. Tu je dobré ak človek nie je príliš viazaný na hmotu, pretože potom je jeho odlučovanie ťažšie a bolestivejšie.

Keď je tento proces ukončený, duša sa uvoľní a pozvolna stúpa alebo klesá presne podľa jej aktuálneho stavu. Abd-ru-schin vysvetľuje, že aj každá duša má svoju váhu. Čím bol človek lepší je aj jeho duša je jemnejšia a tým aj ľahšia, takže môže stúpať nahor – až do prostredia rovnorodej tiaže alebo hustoty a tam zastane, to je jej nový domov. Naopak čím bol človek horší a viac pripútaný na hmotu, je aj jeho duša ťažšia a po uvoľnení samočinne klesá nadol až kým nepríde do rovnorodého prostredia.

Všetko toto sa riadi zákonom tiaže – jednoduchou fyzikou. Nepomôžu žiadne cirkevné odpustky ani posledné pomazanie – jednoducho ide o samočinný dej s maximálnou spravodlivosťou. Je to podobné ako keď korkový štopeľ ponoríte do vody a on vypláva nahor, pretože je ľahší. A naopak dajte na vodnú hladinu železo tak sa ponorí, pretože je ťažšie.

Samozrejme duše ktoré stúpajú alebo klesajú putujú aj k dušiam s podobnými vlastnosťami. Takže tí dobrí prídu k rovnako dobrým a tí zlí k rovnako zlým. A čo je nemenej dôležité existujú úrovne, ktoré podliehajú rozkladu, tak ako to vidíme aj tu na zemi napr. jablko najprv kvet, potom rast, zrelosť, prezretie a zánik.

A sú aj oblasti, ktoré nepodliehajú rozkladu – to je ten spomínaný raj, kde už nehrozí rozklad a ľudský duchovia tam žijú večne v krásnej harmónii. Takže to je vlastne tá pointa, prečo máme byť slušní a dobrí, kvôli týmto zákonitostiam, ktoré ľudstvo neustále tvrdošijne odmieta. Avšak tým, že niečo popierame, to neznamená, že to neexistuje. To je len taká pštrosia politika.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Kitzsteinhorn

Pri zrážke počas lyžovačky v rakúskom Kitzsteinhorne zahynul český občan

30.04.2024 08:47

Napriek okamžitej prvej pomoci privolaný lekár záchrannej služby konštatoval smrť českého občana.

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

Vrtuľník

Pri páde armádneho vrtuľníka na severe Kolumbie zahynulo deväť vojakov

30.04.2024 07:04

Vrtuľník mal dopraviť zásoby pre vojakov v oblasti mesta Santa Rosa del Sur, kde v poslednej dobe prebiehajú boje medzi ľavicovou gerilou a drogovým gangom.

depozitár, Múzeum SNP, Banská Bystrica

Rarita v Múzeu SNP: Prvého mája sprístupnia skvosty, ktoré viac ako polstoročie verejnosť nevidela

30.04.2024 07:00

Mnohé autentické uniformy, zbrane, prilby, kufre a rôzne osobné veci ľudí, ktorí riskovali svoj život v Povstaní priamo na bojisku, sa konečne dostali „na svetlo sveta“.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1379843x
Priemerná čítanosť článkov: 2429x

Autor blogu

Kategórie