Založ si blog

Ako odčiniť zlé myšlienky, slová a činy?

Pokiaľ patríte medzi tých, ktorí ešte nedosiahli dokonalosť, možno vás bude zaujímať ako napraviť svoje pochybenia. Urobiť niečo zlé môžeme myšlienkou, slovom alebo skutkom. Keď nás následne začne hrýzť svedomie, je to jasný signál, že sme urobili niečo nesprávne.

U takéhoto človeka sa môže objaviť potreba ublížiť si, aby tým odčinil to zlé čo urobil. Tu chcem len upozorniť, že toto nie je správna cesta, pretože naše telo je chrám a aj ublížiť sám sebe by bolo zlým konaním.

Ďalšia možnosť je ísť do niektorej cirkvi za predstaviteľom tejto cirkvi, vykonať nejaké cirkevné úkony a požiadať o odpustenie hriechu. Toto je dosť bežné konanie a samotné cirkvi na to nabádajú. Keď však pozrieme do minulosti čo sa dialo s odpustkami, súdny človek toto nemôže považovať za správne. Abd-ru-schin to len potvrdzuje, keď vysvetľuje, že keď aj Ježiš niekomu povedal odpúšťajú sa ti tvoje hriechy, mohlo sa tak stať až po odpykaní viny dotyčného človeka. A keď on ako Syn Boží, videl, že nastalo vyrovnanie, mohol ako ten čo je jedno s Bohom povedať odpúšťajú sa ti hriechy – pretože to bolo reálne.

Ale keďže všetci predstavitelia všetkých cirkví sú len duchovné bytosti a nie sú jedno s Bohom, nemôžu ani vysloviť niečo také, ako odpúšťajú sa ti tvoje hriechy. Oni sami môžu odpustiť len to, čo bolo spáchané voči nich samotným, inak nič. V tomto smere sa už za 2 tisíc rokov napáchalo veľa zla a neprávostí, bolo by to najvyšší čas zrušiť alebo ľudia sami by sa mali toho vzdať ako niečoho nedôstojného, dehonestujúceho Božiu spravodlivosť.

No a tretia možnosť ako napraviť svoje zlé myšlienky, slová a činy je vyvážiť ich dobrými myšlienkami, slovami a činmi – najlepšie ich prevážiť, aby zrazu to dobré prevažovalo. V takomto prípade dôjde podľa Abd-ru-schina k tomu, že síce sa nám budú vracať aj tie zlé následky, ale súčasne sa nám začnú vracať aj tie dobré. Takže tie zlé budú oslabované tými dobrými, ich účinok bude miernejší a jemnejší. Samozrejme pomôže ak si vinu priznáme a tie zlé následky prijmeme vo svojom vnútri so slovami, áno Pane urobil som chybu toto si zaslúžim. Verím tomu, že priznať si chybu je vždy poľahčujúcou okolnosťou či už v pozemskom alebo duchovnom.

Následne takýto človek, ktorý pochybil a zistil, že toto nie je správna cesta môže začať robiť celé reťaze dobrých myšlienok, slov a skutkov. Sám potom zistí aké pomoci a požehnania začnú k nemu prúdiť. Môže sa tešiť z dokonalej spravodlivosti Božej a smerovať svoje kroky do svetlých výšin, kde utrpenie a bieda nemajú svoje miesto.

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1355865x
Priemerná čítanosť článkov: 2443x

Autor blogu

Kategórie