Založ si blog

Načo sa vlastne snažiť o svetlé výšiny?

V dnešnej dobe nie je veľmi populárne byť dobrý a slušný. Proste sa to nenosí. Vyzerá to, že drzí darebáci a gauneri sa majú lepšie. Vedia ako v tom chodiť. Lenže aj keď takýto ľudia môžu zaznamenať krátkodobé úspechy, z dlhodobého hľadiska je takéto konanie neudržateľné.

Je tu však oveľa dôležitejší faktor – vlastná existencia človeka. Pozrite sa okolo seba tu v našich končinách všetko podlieha rozkladu. Hemží sa to tu životom, ale všetko neustále vzniká a zaniká, taký je tu na zemi kolobeh života. Toto dokážu vnímať aj materialisti, len oni z nejakého dôvodu hovoria že život je v samotnej hmote. Duchovný princíp však hlása, že hmota je len obal a samotný život sa skrýva v duchovnom (človek) a bytostnom (zvieratá).

Dnes už dobre vieme, že aj planéty podliehajú rozkladu, vieme aj o čiernych dierach ktoré všetko rozomelú a rozmetajú na prach. No a z duchovných výšin je nám zvestované, že aj naša planéta sa pomaly blíži ku svojmu koncu. Obilie dozrelo = ľudskí duchovia majú už byť zrelí, nastáva čas žatvy a triedenia. Boh ako dobrý hospodár si ponechá len to čo má hodnotu, oddelí zrná od pliev.

Vyzerá to, že celý systém je nastavený tak, že toto všetko sa deje automaticky. Naším cieľom by malo byť stať sa čistými a nebyť zaťažení vinou, aby sme sa mohli doslova povzniesť nad hmotu do jemnejších častí stvorenia. Až napokon doputujeme do raja = časti ktorá už nepodlieha rozkladu. Takto po lopate nám to vysvetľuje Abd-ru-schin, aby sme už konečne pochopili, že žiť poctivo sa oplatí. Ježišovi mnoho ľudí nerozumelo, ale dnes už má byť v tomto jasno, je chcené aby sme tomu konečne chápali. Ak však niektorí ľudia stratili úplne schopnosť porozumieť týmto veciam, stalo sa tak ich vlastným rozhodnutím. Alebo ak napriek všetkému chce ísť človek podľa svojho uváženia, je to jeho vec má na to plné právo, slobodná vôľa je neoddeliteľnou súčasťou každého z nás.

Niektorým ľuďom ich rozumček našepkáva, že tento systém sa dá obísť a keď to dokážu nemusia sa namáhať a môžu si žiť v blahobyte. Kadejakí falšovatelia peňazí, zlodeji, vrahovia, prostitútky a im podobní si myslia akí sú chytrí, že oni ten systém obídu, oklamú a zo všetkými vybabrú. Že proste prídu k veľkému majetku nepoctivo. Pri tomto však spomeniem len Ježišov výrok: „čo vám to osoží, keď aj celý svet získate, ak pritom stratíte svoju dušu?“

Neubližovať druhým pri svojom putovaní svetmi a žiť v čistote to je cesta nahor do večných ríš ducha. To že dnes milióny ľudí tvrdia opak alebo tomu neveria, podľa mňa na tom nič nezmení. Každý je zodpovedný v prvom rade sám za seba. Každý z nás dostal rovnaké dary. Jedným z tých darov je schopnosť vyciťovania = vnútorný hlas = svedomie. Ak tento dar niekto zahrabal alebo úplne potlačil je to jeho vlastná vina. Pretože každý sám má skúmať čo je pravda a čo nie, či existuje duša, Boh a posmrtný život.

Ježiš sem na zem prišiel preto, ako on hovoril, že sme zablúdili. Ale my sme zablúdili v chápaní vo vnímaní, aby sme tomu správne rozumeli. Jednoducho naše názory sa stali nesprávne, falošné. Ježiš prišiel aj napriek tomu, že vedel aké obrovské nepriateľstvo a utrpenie od ľudí ho čaká, a predsa nám priniesol pravé poznanie. Dokonca keď videl, že sa blíži jeho koniec a ako sú na tom ľudia tej doby s chápaním,  prosil Otca, aby nám poslal Pomocníka, Ducha pravdy, ktorí nás uvedie do všetkej pravdy.

Je obrovskou chybou všetkých predstaviteľov kresťanských cirkví, že tohto Pomocníka neočakávali. Oni mali v rukách písma, oni to mali vedieť. Zákonníci, farizeji a Židia celkovo boli v tomto lepší ako my kresťania – oni aspoň Mesiáša očakávali. Dnes sú však už písma prístupné širokej verejnosti. Ten sľúbený Pomocník tu už aj bol a je známy ako Abd-ru-schin. Teraz je len na samotných ľuďoch či sa budú držať svojho vlastného vedenia, cirkevných výkladov alebo začnú skúmať Posolstvo prinesené z výšin od Abd-ru-schina.

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Ježiš nebol slabý, len poznal zákony stvorenia. .

12.04.2024

Mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako slabého, pretože sa nedokázal ubrániť ukrižovaniu. Pripadá mi to, že mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako všeobjímajúcu lásku, ktorá si nechala beztrestne ubližovať. Podľa mňa je to nesprávny a nebezpečný názor. Nebezpečný preto, že naň ešte aj dnes mnoho ľudí môže kruto doplatiť ak sa opovážia páchať zlo v domnienke, že sa [...]

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 563
Celková čítanosť: 1369274x
Priemerná čítanosť článkov: 2432x

Autor blogu

Kategórie