Založ si blog

Nedala sa rekonštrukcia vlády odložiť na leto?

Ja sa len tak chcem opýtať vážených politikov a političiek či nemohli počkať so svojimi požiadavkami aspoň do tej doby, kým sa pandemická situácia aspoň trochu stabilizuje? Pretože ešte pred pár dňami sme mali úplne vyťažené nemocnice, plné Codid-19 pacientov, dokonca sa niektorí prevážali aj do zahraničia. Dnes je situácia o malý kúsok lepšia. Preto mi príde až absurdné keď počujem Sulíka, Remišovú a spol ako svorne tvrdia, že proste oni už dlhšie nevydržia pracovať s premiérom Matovičom.

Nehovorím, že nemajú svoju pravdu. Ale keď to dám na misky váh a porovnám čo musia znášať občania a zdravotníci, príde mi ich reakcia prehnaná a unáhlená. Očkovanie celkom dobre pokračuje. Ak sa nám podarí zaočkovať aspoň tých najrizikovejších ľudí nad 50 rokov situácia by sa mohla stabilizovať. Mohlo by sa tak stať do leta, myslím že to je reálne. Potom by som to aj pochopil keby sa začali riešiť veci ako rekonštrukcia vlády.

Ale len aby sa Sulík už druhýkrát neprerátal. Pretože môže sa stať aj to, že vzťahy medzi súčasnými koaličnými partnermi sa natoľko naštrbia, že nenájdu zhodu a dôjde k predčasným voľbám. A ak žiadajú hlavu premiéra znamená to pád vlády. Samozrejme môže vzniknúť nová keď ich prezidentka poverí. Ale problém je, že toto všetko si vyžiada určitý čas. Bude to podobné ako pri vzniku vlády po voľbách. Budú sa musieť nájsť ľudia na jednotlivé posty. Počas tejto doby bude akési bezvládie. A toto si Remišová so Sulíkom musia zobrať na zodpovednosť, že v takejto kritickej situácii idú riešiť ich vlastné problémy.

Nechcem zastávať Matoviča, ale vidím to tak, že strany Za ľudí a SaS momentálne znefunkčnili fungovanie vlády. Majú svoje osobné požiadavky a okamžite teraz sa to má riešiť. Proste sa nám snažia nahovoriť, že tie ich problémy sú oveľa dôležitejšie ako to, že nám denne zomiera sto ľudí a nemocnice kolabujú. Pripadá mi to tak, že Sulíkovi sa naskytla vhodná príležitosť a chopil sa jej. Pripadá mi to, že tento pán ide aj cez mŕtvoly. Ak sú požiadavky strán Za ľudí a SaS oprávnené, mali by mať aspoň toľko charakteru, že počkajú kým sa situácia v nemocniciach a s počtom úmrtí aspoň trochu ukľudní. Čo takého by sa stalo dotyčným keby s týmto cirkusom počkali do leta?

Lebo táto ich hra mi pripadá dosť nebezpečná. Môže sa stať aj to, že nedopadne podľa ich očakávania. Alebo, že to nebude také rýchle ako si predstavovali. Taktiež Igor Matovič to môže brať z ich strany ako zradu.

Ako robiť politickú kampaň v týchto pohnutých časoch.

18.05.2024

Oceňujem že všetky politické strany teraz utlmili svoju činnosť. To sa však dá len do určitého času. Aj keď je premiér v kritickom stave veci musia ísť ďalej. Blížia sa eurovoľby. Ako by mali politické strany kampaňovať? Je to jednoduché, moderátori to zvykli pripomínať. Treba hovoriť o svojich predstavách, víziách a riešeniach. U nás na Slovensku sa politika [...]

Nenávidíme sa za to že sme rozdielni?

17.05.2024

Myslím že budete so mnou súhlasiť, že ako ľudia sme skutočne rozdielni. Každému sa páči iná farba, iný štýl obliekania, iná značka auta, preferujeme iné parfémy atď.. Mne sa tá rozmanitosť páči. Je to ako keď vidíte pestrofarebnú lúku plnú kvetov, ktoré majú iné tvary, farby a vône. Predstavte si, že by ste prešli celý svet a všade by bol iba jeden druh [...]

Atentát na premiéra SR – očakávania a realita.

16.05.2024

Na úvod sa chcem jasne vyjadriť, že tento násilný čin v žiadnom prípade neschvaľujem. Toto je podľa mňa nesprávna cesta. Aj keby mal ten básnik čo strieľal na premiéra tie najšľachetnejšie úmysly, toto v žiadnom prípade nie je správna cesta. Jednoducho bol to brutálny násilný čin. Ako sa vraví kto seje vietor, zožne búrku. To sa ideme vracať do stredoveku? Aj vtedy [...]

majský

Zomrel známy slovenský podnikateľ Jozef Majský

19.05.2024 19:38, aktualizované: 20:58

Spája sa najmä s kauzami tunelovania nebankoviek BMG Invest a Horizont Slovakia.

atentát Fico nemocnica rooseveltova

Padli prvé tresty. Jeden muž schvaľoval atentát na premiéra, druhý sa vyhrážal ministrovi a poslancom

19.05.2024 18:19, aktualizované: 20:19

Polícia zatiaľ identifikovala takmer 50 vyjadrení na sociálnych sieťach, z ktorých vyplýva podozrenie z verejného schvaľovania trestného činu.

Kaliňák, Šutaj Eštok,  Gašpar

Jednou z verzií vyšetrovania atentátu na Fica je, že útočník nebol osamelým vlkom

19.05.2024 16:38, aktualizované: 17:50

Šutaj Eštok upozornil, že spolupáchateľmi neboli dvaja ľudia z Handlovej, ako sa šírilo na sociálnych sieťach.

Irán, Ebráhím Raísí

Zrútil sa vrtuľník s iránskym prezidentom, záchranári po ňom ďalej pátrajú

19.05.2024 16:04, aktualizované: 21:49

Vrtuľník viezol i ministra zahraničných vecí. Pátranie komplikuje zlé počasie a príchod noci.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 573
Celková čítanosť: 1393721x
Priemerná čítanosť článkov: 2432x

Autor blogu

Kategórie