Založ si blog

Matovič nepochopil, že hádky nikam nevedú.

Podľa mňa je správne povedať si svoj názor. Ale z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že hádať sa – to jest presviedčať protistranu o svojej pravde nemá zmysel. Aj keď by argumentovanie či hádka trvala 3 – 4 hodiny, výsledok je väčšinou rovnaký ako na začiatku, čiže každý zotrváva na svojom stanovisku. Akurát že sa účastníci hádky dourážajú a vzniká nevraživosť. Osobne považujem hádanie za plytvanie časom a energiou.

Najnovšie si pán Matovič dovolil napomenúť šéfku EMA, že aby si pohli lebo nám tu denne zomierajú ľudia. Na to mal podľa mňa plné právo. Následne sa šéfka nášho ŠÚKL-u ospravedlnila za Matoviča. Nemusela to robiť, ale myslím si že tiež zo svojho pohľadu na to mala právo. Pretože ona je v inom vzťahu s EMA ako Matovič, keďže EMA je pre slovenský ŠUKL vyššia autorita a pani Baťová je zrejme v pracovnom kontakte s EMA a zrejme si váži kapacity, ktoré tam pracujú.

Takže takto neutrálne to mohlo skončiť, že každý si povedal čo považoval za potrebné. To by ale musela jedna strana pochopiť druhú v akej je situácii a nevnucovať jej svoj názor. Pretože aj EMA musí dodržať určitý postup, tiež sa pod to podpisujú a tiež by teoreticky ľudia mohli byť ohrození. Takže takto pekne to mohlo decentne neutrálne skončiť. EMA by sa venovala ďalej svojej práci aj ŠÚKL a ministerstvo zdravotníctva môže začať vakcínovať aj tak na vlastné triko, keďže de facto sa nič nezmenilo, lebo vakcínu kupovali ako necertifikovanú v EU.

Lenže premiér chcel predsa len druhú stranu presviedčať o svojej pravde a získať si verejnú mienku na svoju stranu. Výsledkom boli osobné útoky až nadávky, vzájomný hnev proste plytvanie energiou aj časom a vzájomné ubližovanie si. Dokonca pán Baťo manžel šéfky ŠÚKL-u podáva na Matoviča v tejto súvislosti trestné oznámenie.

Takže záver: Pán Matovič sa mohol od tohto všetkého ušetriť. Výsledok je aj tak ten ako ich prvé verejné statusy, čiže každý zotrváva na svojom. Keďže obidve strany sporu sú v odlišných pozíciách, dá sa pochopiť, že každá zo strán ma kus svojej pravdy. Otázka znie či to stojí za to? Podľa mňa to nemá žiadny zmysel skĺzavať do roviny osobných útokov a zbytočne sa hádať. Pochopí to Matovič alebo si bude aj naďalej rozširovať skupinu svojich nepriateľov?

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1377007x
Priemerná čítanosť článkov: 2429x

Autor blogu

Kategórie