Založ si blog

Odhalenie „tajomstva“ ako sa šíri Covid-19

Tak milí moji poďme si naliať čistého vínka – poďme s pravdou von. Dajme hlavy dokopy a reagujte píšte ako sa podľa vás ten Covid-19 šíri. Pretože je to akoby nejaká záhada, že napriek veľkým obmedzeniam nám stále pribúdajú infikovaní, hospitalizovaní aj mŕtvi.

Môj poznatok z toho čo okolo seba vidím je, že sa Covid-19 šíri tam kde sa nenosia rúška. Takže buď v kruhu rodiny alebo priateľov. Alebo proste tam, kde by ľudia aj v zamestnaní mali nosiť rúška, ALE mnohí ich nenosia. Lebo z vlastnej skúsenosti viem, že keď sa niekde aj Covid-19 vyskytol vo firme napr. a ľudia nosili rúška nedošlo k masívnemu šíreniu. Ale tam kde sa to nedodržiavalo, tam vypadli aj celé oddelenia.

Takže budem rád za vaše reakcie. Môj osobný názor v tomto je, že kľudne môžeme otvoriť všetky obchody a lyžiarske strediská, pod podmienkou, že sa budú nosiť rúška. Netreba ani ten test podľa mňa len poctivé nosenie rúška. Keď totiž môžeme chodiť do obchodných reťazcov alebo drogérie s rúškom, také isté riziko je v iných obchodoch. A povedzme si pravdu už nám kadečo treba dokúpiť. Život sa jednoducho nezastaví a určité tovary potrebujeme nakupovať. Lyžiarske strediská by som okamžite otvoril, pretože je to vonkajšia aktivita pobyt na čerstvom vzduchu a slnku. Tu ak nosia ľudia rúška, by som ich ani testovaním nezaťažoval, pretože si myslím, že väčšina odborníkov sa zhodne, že riziko nákazy pri vonkajších športoch je minimálne.

Poďme s pravdou von ľudia, kde ste na nakazili vy alebo vaši známi. Mne osobne tu chýba poctivá analýza. Netreba ľudí strašiť, nech každý povie kde sa mohol nakaziť a nech sa tie kontakty dohľadávajú. Radšej nech každý povie pravdu, bez sankcie a zachyťme tých ľudí s ktorými prišli do kontaktu. Je to vždy lepšie ako niečo zatajovať a potom sa všetci čudujeme ako je možné, že ten Covid-19 sa stále šíri. Mne sa zdá, že Covid-19 sa veľmi dobre šíri tam, kde nenosíme rúška.

My tu máme podľa mňa aj zbytočne prehnane prísne opatrenia a pritom sa Covid-19 šíri v domácnostiach a tam kde sa nenosia rúška . Jednoducho povedané hasíme už dôsledky a nie príčinu. Ak by sa poctivo kontrolovalo nosenie rúšok v interiéri a dávali by sa za nenosenie pokutu, mohli by sme tu mať oveľa miernejšie pomery. Verím tomu, že keby sa niekto seriózne začal zaoberať tým ako a kde sa vírus šíri a tiež prečo, aké boli reálne podmienky prenosu vírusu boli by sme na tom oveľa lepšie. Keby boli k dispozícii naozaj poctivé reálne dáta aj ľudia by podľa mňa boli ochotnejší niečo urobiť na zamedzenie šírenia Covid-19. Hygienici to v minulosti aj potvrdili, že vírus sa najviac šíri doma medzi rodinou a známymi – kde sa s vysokou pravdepodobnosťou rúška nenosia!!!!

Takéto dáta by sa nám hodili aj teraz. Nech ľudia naozaj pravdivo odpovedajú kedy a s kým boli v kontakte či mali rúško alebo nie. Lebo klamstvami sa nikam nedostaneme. Potrebovali by sme vedieť kde a akým spôsobom sa vírus šíri. A následne možno poprosiť občanov prerušte na 2 týždne akékoľvek bezrúškové kontakty. Ak by to fungovalo bolo by to oveľa lepšie ako nekonečné lockdowny a nekonečne dlho zavreté prevádzky. Dôraz by som kládol na to úplne obmedziť kontakt s ľuďmi bez rúška. Ak by to odborníci podložili reálnymi faktami a vláda by dala verejný prísľub, že po 2 týždňoch otvorí obchody, myslím si že značná časť verejnosti by do toho išla.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1382539x
Priemerná čítanosť článkov: 2434x

Autor blogu

Kategórie