Založ si blog

Nie zákaz interupcií, ale nech sa štát zaviaže že príjme tieto deti bez sankcií

Zachytil som niečo v médiách od madam Cigánikovej ohľadom vyhlášky k interupciám. Ohradila sa, že teraz v takejto vypätej situácii v súvislosti s korona krízou by sa teraz toto naozaj nemalo riešiť. Možno je však pravý opak správny. Je na mieste, aby sa to teraz riešilo keď zomiera rekordne veľa ľudí. Títo ľudia spoločnosti budú chýbať a mohli by byť nahradení z pohľadu štátu aj deťmi, ktoré nezabijeme.

ALE oslovila ma myšlienka, nechoďme cestou príkazov a zákazov, ale cestou podpory. Túto dobrú myšlienku môžeme priviesť až do úplnosti.

Nech je ŠTÁT VEĽKORYSÝ. Štát môže namiesto zákazov, ponúknuť ženám, ktoré uvažujú nad interupciou, že aj napriek tomu dostanú príspevok pri narodení dieťaťa alebo nejakú dávku. Jednoducho štát môže s takými ženami podpísať záväzok, že akonáhle tieto ženy porodia a naozaj nebudú mať o dieťatko záujem, bez akýchkoľvek problémov si toto dieťatko prevezme štát do svojej starostlivosti. O dieťatko sa môže starať vyškolený personál.

Bude stanovená určitá lehota, počas ktorej si to bude môcť biologická matka rozmyslieť a požiadať o vrátenie dieťatka. Pred ukončením tejto lehoty by bolo každej mamičke čo svoje dieťa z rôznych dôvodov odmietla ponúknutá možnosť, že si môže dieťatko vziať späť. Ak neprejaví záujem počas tejto pomerne krátkej lehoty povedzme pol roka alebo rok, tak dieťatko bude ponúknuté na adopciu rodičom, ktorí nemôžu mať dieťa alebo sa štát bude starať o toto dieťatko až do jeho dospelosti alebo až kým sa nepostaví na vlastné nohy.

Toto by bolo podľa mňa veľmi dobré a ohľaduplné riešenie. Štát jednoducho musí mať záujem, aby jeho populácia nevymierala, aby sa zachoval aspoň rovnovážny stav. Keby sa totiž rodilo aspoň toľko detí, čo umiera tak by všetko lepšie fungovalo sociálny systém aj dôchodkový systém. Priemerný počet detí by mal byť 2 deti na rodinu, teraz je to cca 1,5 dieťaťa.

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Saleziáni, majstrovstvá Slovenska, hokejbal, kategória U15, Nová Dubnica, mReportér

Aj kresťania sa vedia zabávať. Po omši to roztočili s hokejkami na ihrisku

24.04.2024 05:00

Zábery z vydarenej akcie zachytil mReportér Daniel Imriška.

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 566
Celková čítanosť: 1374109x
Priemerná čítanosť článkov: 2428x

Autor blogu

Kategórie