Založ si blog

Odhalenie „tajomstva“ ako sa šíri Covid-19

Tak milí moji poďme si naliať čistého vínka – poďme s pravdou von. Dajme hlavy dokopy a reagujte píšte ako sa podľa vás ten Covid-19 šíri. Pretože je to akoby nejaká záhada, že napriek veľkým obmedzeniam nám stále pribúdajú infikovaní, hospitalizovaní aj mŕtvi.

Môj poznatok z toho čo okolo seba vidím je, že sa Covid-19 šíri tam kde sa nenosia rúška. Takže buď v kruhu rodiny alebo priateľov. Alebo proste tam, kde by ľudia aj v zamestnaní mali nosiť rúška, ALE mnohí ich nenosia. Lebo z vlastnej skúsenosti viem, že keď sa niekde aj Covid-19 vyskytol vo firme napr. a ľudia nosili rúška nedošlo k masívnemu šíreniu. Ale tam kde sa to nedodržiavalo, tam vypadli aj celé oddelenia.

Takže budem rád za vaše reakcie. Môj osobný názor v tomto je, že kľudne môžeme otvoriť všetky obchody a lyžiarske strediská, pod podmienkou, že sa budú nosiť rúška. Netreba ani ten test podľa mňa len poctivé nosenie rúška. Keď totiž môžeme chodiť do obchodných reťazcov alebo drogérie s rúškom, také isté riziko je v iných obchodoch. A povedzme si pravdu už nám kadečo treba dokúpiť. Život sa jednoducho nezastaví a určité tovary potrebujeme nakupovať. Lyžiarske strediská by som okamžite otvoril, pretože je to vonkajšia aktivita pobyt na čerstvom vzduchu a slnku. Tu ak nosia ľudia rúška, by som ich ani testovaním nezaťažoval, pretože si myslím, že väčšina odborníkov sa zhodne, že riziko nákazy pri vonkajších športoch je minimálne.

Poďme s pravdou von ľudia, kde ste na nakazili vy alebo vaši známi. Mne osobne tu chýba poctivá analýza. Netreba ľudí strašiť, nech každý povie kde sa mohol nakaziť a nech sa tie kontakty dohľadávajú. Radšej nech každý povie pravdu, bez sankcie a zachyťme tých ľudí s ktorými prišli do kontaktu. Je to vždy lepšie ako niečo zatajovať a potom sa všetci čudujeme ako je možné, že ten Covid-19 sa stále šíri. Mne sa zdá, že Covid-19 sa veľmi dobre šíri tam, kde nenosíme rúška.

My tu máme podľa mňa aj zbytočne prehnane prísne opatrenia a pritom sa Covid-19 šíri v domácnostiach a tam kde sa nenosia rúška . Jednoducho povedané hasíme už dôsledky a nie príčinu. Ak by sa poctivo kontrolovalo nosenie rúšok v interiéri a dávali by sa za nenosenie pokutu, mohli by sme tu mať oveľa miernejšie pomery. Verím tomu, že keby sa niekto seriózne začal zaoberať tým ako a kde sa vírus šíri a tiež prečo, aké boli reálne podmienky prenosu vírusu boli by sme na tom oveľa lepšie. Keby boli k dispozícii naozaj poctivé reálne dáta aj ľudia by podľa mňa boli ochotnejší niečo urobiť na zamedzenie šírenia Covid-19. Hygienici to v minulosti aj potvrdili, že vírus sa najviac šíri doma medzi rodinou a známymi – kde sa s vysokou pravdepodobnosťou rúška nenosia!!!!

Takéto dáta by sa nám hodili aj teraz. Nech ľudia naozaj pravdivo odpovedajú kedy a s kým boli v kontakte či mali rúško alebo nie. Lebo klamstvami sa nikam nedostaneme. Potrebovali by sme vedieť kde a akým spôsobom sa vírus šíri. A následne možno poprosiť občanov prerušte na 2 týždne akékoľvek bezrúškové kontakty. Ak by to fungovalo bolo by to oveľa lepšie ako nekonečné lockdowny a nekonečne dlho zavreté prevádzky. Dôraz by som kládol na to úplne obmedziť kontakt s ľuďmi bez rúška. Ak by to odborníci podložili reálnymi faktami a vláda by dala verejný prísľub, že po 2 týždňoch otvorí obchody, myslím si že značná časť verejnosti by do toho išla.

Ako zákonníci a farizeji Ježiša pranierovali.

18.07.2024

Zrejme sa každému vybavia úryvky z Biblie, kde zákonníci a farizeji chceli Ježiša verejne zdiskreditovať záludnými otázkami a tiež ako ho kritizovali. Ježiš toto všetko ustál, ale oni boli presvedčení, že nie je pravý Mesiáš a neprestávali s útokmi na neho. Kritizovali ho a osočovali, naschvál ho nazývali tesárov syn, aby dali najavo že je oproti nim laik. Prešlo cca [...]

Čo by ste dali za večný život?

16.07.2024

Podľa Abd-ru-shina Stvoriteľ od nás žiada, aby sme sa sami namáhali a hľadali pravdu aj cestu k Nemu. Za druhé od nás žiada vnútornú čistotu – to znamená zbaviť sa nenávisti, závisti, zlosti, promiskuity a podobne. Mladí ľudia veľmi na pozemskú smrť nemyslia, seniori sú k smrti bližšie preto predpokladám, že na smrť aj viac myslia. To však nijako mladých nemusí [...]

Kde udrú živly nemusí byť náhoda.

09.07.2024

Abd-ru-shin nám vysvetľuje, že bytosti prírody sú plne vo vôli Božej. Bytosti prírody udržiavajú vo stvorení krehkú rovnováhu. Takže je dosť pravdepodobné, že keď sú niekde ľudia, ktorí narušia túto rovnováhu napríklad svojou vnútornou nečistotou, zareagujú na to aj živly narušením rovnováhy. Môže dôjsť k prudkým lejakom, vetru a podobne. Ako sme to napríklad [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 589
Celková čítanosť: 1437219x
Priemerná čítanosť článkov: 2440x

Autor blogu

Kategórie