Založ si blog

Odhalenie „tajomstva“ ako sa šíri Covid-19

Tak milí moji poďme si naliať čistého vínka – poďme s pravdou von. Dajme hlavy dokopy a reagujte píšte ako sa podľa vás ten Covid-19 šíri. Pretože je to akoby nejaká záhada, že napriek veľkým obmedzeniam nám stále pribúdajú infikovaní, hospitalizovaní aj mŕtvi.

Môj poznatok z toho čo okolo seba vidím je, že sa Covid-19 šíri tam kde sa nenosia rúška. Takže buď v kruhu rodiny alebo priateľov. Alebo proste tam, kde by ľudia aj v zamestnaní mali nosiť rúška, ALE mnohí ich nenosia. Lebo z vlastnej skúsenosti viem, že keď sa niekde aj Covid-19 vyskytol vo firme napr. a ľudia nosili rúška nedošlo k masívnemu šíreniu. Ale tam kde sa to nedodržiavalo, tam vypadli aj celé oddelenia.

Takže budem rád za vaše reakcie. Môj osobný názor v tomto je, že kľudne môžeme otvoriť všetky obchody a lyžiarske strediská, pod podmienkou, že sa budú nosiť rúška. Netreba ani ten test podľa mňa len poctivé nosenie rúška. Keď totiž môžeme chodiť do obchodných reťazcov alebo drogérie s rúškom, také isté riziko je v iných obchodoch. A povedzme si pravdu už nám kadečo treba dokúpiť. Život sa jednoducho nezastaví a určité tovary potrebujeme nakupovať. Lyžiarske strediská by som okamžite otvoril, pretože je to vonkajšia aktivita pobyt na čerstvom vzduchu a slnku. Tu ak nosia ľudia rúška, by som ich ani testovaním nezaťažoval, pretože si myslím, že väčšina odborníkov sa zhodne, že riziko nákazy pri vonkajších športoch je minimálne.

Poďme s pravdou von ľudia, kde ste na nakazili vy alebo vaši známi. Mne osobne tu chýba poctivá analýza. Netreba ľudí strašiť, nech každý povie kde sa mohol nakaziť a nech sa tie kontakty dohľadávajú. Radšej nech každý povie pravdu, bez sankcie a zachyťme tých ľudí s ktorými prišli do kontaktu. Je to vždy lepšie ako niečo zatajovať a potom sa všetci čudujeme ako je možné, že ten Covid-19 sa stále šíri. Mne sa zdá, že Covid-19 sa veľmi dobre šíri tam, kde nenosíme rúška.

My tu máme podľa mňa aj zbytočne prehnane prísne opatrenia a pritom sa Covid-19 šíri v domácnostiach a tam kde sa nenosia rúška . Jednoducho povedané hasíme už dôsledky a nie príčinu. Ak by sa poctivo kontrolovalo nosenie rúšok v interiéri a dávali by sa za nenosenie pokutu, mohli by sme tu mať oveľa miernejšie pomery. Verím tomu, že keby sa niekto seriózne začal zaoberať tým ako a kde sa vírus šíri a tiež prečo, aké boli reálne podmienky prenosu vírusu boli by sme na tom oveľa lepšie. Keby boli k dispozícii naozaj poctivé reálne dáta aj ľudia by podľa mňa boli ochotnejší niečo urobiť na zamedzenie šírenia Covid-19. Hygienici to v minulosti aj potvrdili, že vírus sa najviac šíri doma medzi rodinou a známymi – kde sa s vysokou pravdepodobnosťou rúška nenosia!!!!

Takéto dáta by sa nám hodili aj teraz. Nech ľudia naozaj pravdivo odpovedajú kedy a s kým boli v kontakte či mali rúško alebo nie. Lebo klamstvami sa nikam nedostaneme. Potrebovali by sme vedieť kde a akým spôsobom sa vírus šíri. A následne možno poprosiť občanov prerušte na 2 týždne akékoľvek bezrúškové kontakty. Ak by to fungovalo bolo by to oveľa lepšie ako nekonečné lockdowny a nekonečne dlho zavreté prevádzky. Dôraz by som kládol na to úplne obmedziť kontakt s ľuďmi bez rúška. Ak by to odborníci podložili reálnymi faktami a vláda by dala verejný prísľub, že po 2 týždňoch otvorí obchody, myslím si že značná časť verejnosti by do toho išla.

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 08:18

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 566
Celková čítanosť: 1374369x
Priemerná čítanosť článkov: 2428x

Autor blogu

Kategórie