Založ si blog

Sulík predbehne Matoviča

Vyzerá to tak, že skutočne Sulík svojimi vecnými argumentami si získava silnú podporu voličov. Naproti tomu premiér hoci to úprimne myslí so Slovenskom kvôli chaotike, tvrdohlavosti, neústupčivosti a pomstichtivosti stráca podporu. Dokonca začínajú ľudia premiéra nenávidieť.

Spor Sulíka s Matovičom prehráva Matovič. Pretože ak má Sulík lepšie nápady treba ich prijať a profitovala by z toho celá koalícia. Ale takto Matovič stráca a Sulík získava. Plne súhlasím s prezidentkou, ktorá sa už nemôže kukať na spory týchto dvoch. Tu totiž ide o osudy ľudí, toto nie je škôlka. Matovič by riadenie korona krízy skutočne mal nechať niekomu inému.

Chce to zrozumiteľné pravidlá a plán, čo sa bude robiť pri takom a takom scenári, určitom počte infikovaných, určitej vyťaženosti nemocníc a zdravotníckeho personálu – presne to čo žiada Sulík. A v konečnom dôsledku regionálne rozlišovanie. Prečo týrať celé Slovensko ak je najväčší problém možno v 5 okresoch. Veď to má dopad na ekonomiku a životy státisícov ľudí.

Stálo by zato aj navýšiť zdravotnícke kapacity. Niečo by to stálo, ale ak teraz všetko stojí alebo padá na vyťaženosti zdravotníkov a zdrav. zariadení – asi by bolo dobrou investíciou tieto kapacity navýšiť. Pretože by to zväčšilo náš manévrovací priestor. Zdrav. Systém by dokázal absorbovať viac Covid pozitívnych alebo napríklad normálnejšie fungovanie zdravotných úkonov mimo Covid19. Pretože dennodenne nám zomierajú ľudia aj na iné choroby alebo môžu zomrieť ak takýchto pacientov budeme dookola odsúvať na neskôr.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1378498x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie