Založ si blog

Komunitnému testovaniu áno

Len opäť by som nerozmýšľal celoplošne ale regionálne. Dajme ľuďom túto možnosť a kto bude mať záujem tak nech to využije. Teraz aj prevádzkári majú iste silný motív aj klienti – užívatelia.

Ale celkom sa mi nezdá, že si majú zriadiť vlastné odberné miesta. Nehovorím, že by sa to nedalo. Ale ako lepší nápad sa mi javí zriadiť 1 – 2 alebo aj viac odberných miest ak sú to veľké mestá a bol by veľký záujem. Každý by vedel, že tu je odberné miesto a keď tam príde alebo sa môžu aj objednávať klienti, tak mu urobia odber. Mohla by to nejaká firma vykonávať alebo mesto organizovať alebo aj štát. Treba analyzovať čo by bolo vhodnejšie.

Zo začiatku by to malo byť bezplatné určite sa viac oplatí zaplatiť 1 test za mesiac a rozbehnúť ekonomiku. Časom by to súkromné firmy normálne mohli ponúkať ako platenú službu.

Chýba mi aj využívanie semaforu niečo také ako majú v Nemecku. Zohľadniť kapacitu lôžok v regióne, počet novoinfikovaných, počet hospitalizovaných atď.. Vytvoriť akýsi index, ktorý by zahŕňal tieto dôležité veličiny. Toto by bolo motivujúce, že regiónom ktoré by boli na tom dobre by sa opatrenia uvolňovali a naopak tým kde by to horelo by sa sprísňovali. Ľudia by sa potom snažili, aby ich index bol zelený, snažila by sa aj samospráva aj medicínske zariadenia. Opatrenia by mohli zostať v určitých bodoch plošné, ale určite nie vo všetkých. To je absolútne demotivujúce.

Sú okresy kde je počet infikovaných minimálny. Oni keď budú rozumní a budú dodržiavať nosenie rúšok a podobne, tak by sa ich spoločenský život mohol o hodne obohatiť, mali by viac možností a slobody. Jednotlivé regióny by sa samozrejme mohli pravidelne monitorovať, čo dané opatrenia alebo ich uvolnenie spôsobili. Lebo určite budú opatrenia, ktorých zrušenie nevyvolá takmer žiadnu reakciu a potom také, ktoré spustia negatívny proces. To všetko treba sledovať a analyzovať.

Nechajme ľudí slobodne sa rozhodovať a nenúťme ich do testovania. Treba však vytvoriť možnosti, aby sa tí čo chcú mohli dať otestovať a takýmto ľuďom dať za odmenu viac slobody. Tieto skupiny ľudí čo sa budú pravidelne testovať budú aj akýmsi lakmusovým papierikom, ako na tom daný región je čo sa týka % infikovaných.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

France Macron

Uvidia Parížania Macrona plávať v rieke? Minister spravodlivosti sa nepridá, lebo mu prekáža teplota vody

30.04.2024 15:00

Od leta 2025 umožnia ľuďom zaplávať si v Seine, v ktorej platí zákaz kúpania už od roku 1923. Pozdĺž troch úsekov rieky budú mať k dispozícii šatne i sprchy.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Takmer storočná Ukrajinka prešla podľa polície desať kilometrov z okupovaného územia

30.04.2024 14:45

"Prežila som tamtú vojnu a prežijem aj túto vojnu," povedala.

blaha ľuboš

Blaha poskytol propagandistický rozhovor ruskej televízii, podľa Šimečku konal v rozpore so zahraničnou politikou Slovenska

30.04.2024 14:35

Líder PS konštatoval, že za svoje výroky by sa mal Blaha okamžite ospravedlniť.

Netanjahu

Netanjahu: Izrael podnikne inváziu do Rafahu bez ohľadu na výsledok rokovaní

30.04.2024 14:25

Rafah leží v Pásme Gazy pri hranici s Egyptom a po vypuknutí vojny tam našlo útočisko viac ako 1,5 milióna Palestínčanov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1380033x
Priemerná čítanosť článkov: 2430x

Autor blogu

Kategórie