Založ si blog

Testovanie deň – D

Dalo sa čakať, že s tak veľkou akciou budú problémy. Ale dobre keď už vláda neustúpila od celoplošnej formy testovania tu je aspoň pár rád ako to možno ešte zachrániť.

Napríklad niektoré malé dedinky by mohli byť zlúčené s okolitými väčšími obcami – takto by sa ušetrilo pár zdravotníkov. Tí čo by sa vedeli odviezť autom by prišli do susednej dediny, tí čo nie tak by ich mohli oviezť príslušníci armády. Administratívny pracovníci v zrušenom obvode by posilnili kapacitu zlúčeného odberného miesta.

Vykrytie hluchých časov. Ak napríklad na niektorom odbernom mieste nikto nečaká v rade, príslušníci armády by ihneď mali telefonovať do susedných odberných miest, že môžu niektorých ľudí nasmerovať ku nim. Jednoducho mali by byť v stálom kontakte príslušníci armády aspoň v rámci okresu, aby zdravotnícke tímy, ktoré sú obmedzené boli plne vyťažené.

Vytvoriť potvrdenieNeotestovaný z dôvodu nedostatku kapacity. Nech už je v tom poriadok. Ak sa budú musieť ľudia preukazovať negatívnym alebo pozitívnym testom musíme myslieť aj na ľudí, ktorí sa jednoducho nestihnú otestovať. Treba týmto ľuďom vystaviť nejaké potvrdenie od príslušníkov armády, že sa chceli dať otestovať, ale z kapacitných dôvodov sa to nedalo. Na týchto ľudí by sa mali vzťahovať všetky podmienky ako na ľudí s negatívnym testom. A je už na rozhodnutí vlády, či týchto ľudí budú v čo najbližšom čase pozývať na pretestovanie. Alebo je v hre možnosť, že tí čo nebudú otestovaní teraz sa otestujú budúci víkend a ostatní už druhýkrát nebudú testovaní.

Písal som už predtým o tom, že sa to zrejme vláde nepodarí v tak krátkom čase všetko zrealizovať. Vláda mohla postupovať metódou priority a kapacít. To jest lokality kde je najväčší výskyt ochorenia tam nasmerovať zdravotnícke kapacity. A takto ísť postupne. Nebol by vôbec stres, pretože by sa testovalo toľko, koľko by bolo k dispozícii zdravotníkov. Aj toto je jeden zo spôsobov.

Ja osobne sa testovať pôjdem ak to kapacity dovolia. Držím palce všetkým čo to organizujú, aby to vyšlo. Ale len odporúčam vláde, aby sa do budúcna pustila len do takých projektov, na ktoré má materiálno technické vybavenie a personálne pokrytie. To je len dobrá rada. Takto nebudú stresovaní občania, ale ani tí ktorí to všetko majú zabezpečiť. Osobne si myslím, že Covid-19 nedokážeme zničiť tak ako ani iné vírusy. Môžeme proti nim len systematicky bojovať. Tak ako ani po sto rokoch chrípka nezmizla z povrchu zemského, tak zrejme ani Covid-19 nezmizne a je dosť možné, že to už budeme riešiť každý rok.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Nożykova synagóga

V Poľsku zadržali 16-ročného chlapca v súvislosti s podpaľačským útokom na synagógu

02.05.2024 15:34

Motív útoku na jedinú synagógu vo Varšave, ktorá prežila druhú svetovú vojnu, je nejasný. Podozrivý totiž odmietol vypovedať.

vašečka, záborská

Vašečka a Záborská opäť idú proti transrodovým ľuďom. Život im chcú skomplikovať novým zákonom o rodnom čísle

02.05.2024 15:25

Ak zmeny prejdú v navrhovanej podobe, transrodoví ľudia nebudú môcť po absolvovaní tranzície zmeniť svoje rodné číslo tak, aby zodpovedalo ich novému pohlaviu.

NATO / OTAN / Armáda SR /

Podpora členstva SR v EÚ a NATO oproti vlaňajšku vzrástla

02.05.2024 15:12

Členstvo Ukrajiny v západných inštitúciách si želá 30 percent Slovákov, čo je najmenej z regiónu.

DN - Boeing 737 MAX

Ďalší kritik spoločnosti Boeing náhle zomrel. Svedčil proti firme, hovoril o problémoch vo výrobe

02.05.2024 14:57

Dean pracoval v spoločnosti Spirit AeroSystems, ktorá bola dodávateľom komponentov pre firmu Boeing.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1380845x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie