Založ si blog

Čiňme pokánie

V našej aktuálnej Covid-19 situácii by bolo skutočne na mieste, aby sme začali činiť pokánie. V dávnych dobách keď ľudí postihli nejaké pohromy, vnútorne cítili, že niečo nie je v poriadku, že niečo robili zle a začali sa obracať na Boha a činiť pokánie. Podľa mňa to má veľký zmysel.

Mali by sme sa začať pôstiť, čítať sväté písma a vnútorne sa očisťovať.

Samozrejme opatrenia hygienikov treba dodržiavať. Pokánie nemá nahradiť opatrenia hygienikov, ale ich podporiť. Veď pokánie je tiež vnútorná hygiena – očista, ktorá môže len napomôcť. Takisto pôst v rozumnej forme, aby sme vládali pracovať je tiež len na osoh či už z duchovného alebo fyzického hľadiska. A čítať v písmach môže byť veľmi inšpirujúce a povznášajúce.

Bytostné to jest celá príroda sa zachvieva vo vôli Božej. Naproti tomu ľudstvo nežije vo vôli Božej. Takže vzniká disharmónia a nesúlad, ktorý môže spôsobiť rôzne pohromy, podľa mňa je toho dôsledkom súčasná Covid pandémia. Urobiť úprimné pokánie v hĺbke svojej duše nás však môže priviesť opäť na tú správnu cestu. Máme si nájsť čas vnútorne sa zaoberať svojimi pochybeniami a zmeniť svoje nesprávne návyky a správanie. Každý sám cíti čo konal správne a čo nesprávne. To je cesta k harmónii a tým aj k zdravej spoločnosti.

Isteže materialisti budú namietať, že len lieky, rúška či vakcína nás môžu zachrániť. Ale aj veda už pokročila tak ďaleko, že dnes vieme že každý kameň, každá hmota má svoje vyžarovanie. Dalo by sa povedať, že všetko je z nejakej formy energie aj všetko hmotné. Len je to veľmi zhustená energia. Pokánie je o energiách vnútorných. Je o tom aby nami prúdili čo najčistejšie energie, v dôsledku čoho vzniká požehnanie a zdravie. Takto sa dostaneme do harmónie s prírodou a potom príroda bude na nás pôsobiť požehnane a nie bolestne a zničujúco.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Partizánske / Prietrž mračien / Potopa / Pes /

Stačilo 15 minút. Po prietrži mračien vytopilo časť Partizánskeho, vyhlásili mimoriadnu situáciu

05.05.2024 10:42

Okrem mimoriadnej situácie vyhlásili aj tretí stupeň povodňovej aktivity.

Vesmír / AStronómia / Hviezdy /

Z Hurbanova do brazílskeho Ria. Pätica slovenských študentov postúpila na medzinárodnú olympiádu v astronómii

05.05.2024 10:28

Do medzinárodného kola sa prebojovali Patrik Prítrský, Mário Tlamka, Vladimír Slanina, Tomáš Kubrický a Marek Baňárek.

Willy Brandt / Günter Guillaume /

Špión Stasi Guillaume stál pred 50 rokmi za odstúpením kancelára Willyho Brandta

05.05.2024 09:50

Keď 24. apríla 1974 zatkli v Bonne pracovníka úradu spolkového kancelára Güntera Guillauma, jeden z najväčších škandálov v Nemeckej spolkovej republike bol na svete.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Šéfka WFP McCainová: Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor

05.05.2024 08:50, aktualizované: 09:22

Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor, vyhlásila riaditeľka Svetového potravinového programu (WFP) Cindy McCainová.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1382296x
Priemerná čítanosť článkov: 2434x

Autor blogu

Kategórie