Založ si blog

Hlúpy Lukašenko

Osobne si myslím, že napriek všetkému Lukašenko vo voľbách získal najviac hlasov. Aj keď časť výsledkov mohla byť zmanipulovaná, neverím tomu že niekto reálne získal viac hlasov ako on.

Jeho hlúposť však spočíva v tom, že z výhry urobil prehru takmer. Časť Bielorusov ho nevolila možno 10-20% najviac si myslím. To je z 9,5 mil. Obyvateľov 950 tisíc až 1,9 milióna obyvateľov. Z týchto sa niektorí rozhodli protestovať. Na protestoch bola veľká masa ľudí 100 – 200 tisíc maximum podľa zverejnených informácií. Aj keď je to veľká masa ľudí predstavuje to 1-2% obyvateľstva.

Takže k jadru veci. Jednoducho verím tomu, že Lukašenko legitímne vyhral a keby pustil medzinárodných pozorovateľov bolo by jeho víťazstvo nespochybniteľné.

Jeho hlúposť však spočívala v tom, že proti protestujúcim brutálne zakročili. Tých ľudí brutálne bili a zatýkali a niektorých dokonca zabili. Tak to už je silná káva. Keby ich nechal protestovať, časom by ich to prestalo baviť. Mohol ich vysmiať, že sú 100-200 tisícový dav, ale že tých čo proti nemu neprotestujú je vyše 9 miliónov. A tých 9 miliónov ľudí de facto rešpektuje jeho víťazstvo aj vládu.

Lenže diktatúra neznesie kritiku. Teraz sa Lukašenko dostáva z pozície legitímneho vládcu do pozície nelegitímneho vládcu. A to predovšetkým pre brutálne policajné zásahy a nedôveru obyvateľstva či voľby neboli zmanipulované. Takže z môjho pohľadu to Lukašenko riadne posral a z vodcu ktorý mal autoritu sa stalo brutálne monštrum, ktoré ľudia budú čím ďalej viac nenávidieť.

Riešenie: vidím ho v uznaní Lukašenka ako legitímne zvoleného prezidenta. ALE EU aj iné krajiny by ho mali tvrdo vyzvať, aby v nasledujúcich voľbách pustil medzinárodných pozorovateľov, aby dohliadli na legitímnosť volieb. Ja by som tlačil na Lukašenka, že či sa bojí že nemá na to aby legálne vyhral.

Nezdá sa mi správny postoj západu, keď by najradšej vymenili Lukašenka za Cihanovskú. Všetci vrátene Cihanovskej by mali od Lukašenka žiadať jediné zastavenie násilností a pustenie medzinárodných pozorovateľov k najbližším voľbám. Ak totiž vyhrá Lukašenko legitímne čo je dosť pravdepodobné, musia to všetci rešpektovať aj keď sa to mnohým nebude páčiť. Krajina by sa vyhla veľkým nepokojom, ktoré majú za následky škody na zdraví a životoch aj škody hospodárske. Pokojný protest by mal vedieť zniesť a rešpektovať legitímne zvolený prezident a nie masakrovať vlastných obyvateľov.

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1355743x
Priemerná čítanosť článkov: 2443x

Autor blogu

Kategórie