Založ si blog

Kedy konečne svet uzná Náhornú Karabašskú republiku

O Náhorný Karabach sa vedú spory a boje už niekoľko desaťročí. Arméni a Azerbajdžanci sa jednoducho nevedia dohodnúť komu má toto územie patriť.

Ako sa hovorí kde sa dvaja bijú tretí víťazí. A skutočne 2. septembra 1991 vyhlásila jednostranne Náhorná karabašská republika nezávislosť. A tu sme pri jadre veci. Podľa mňa by stačilo aby konečne mocnosti uznali túto republiku a mohol by aj v tomto regióne nastať kľud, mier a rozvoj. Skutočne nechápem prečo sa tak za takmer 30 rokov nestalo. Zase opäť víťazí ľudská pýcha a chamtivosť na úkor osudov ľudí žijúcich v regióne Náhorného Karabachu.

Tento štát de facto funguje, ale de iure ho nikto na svete ešte neuznal. Možno by mal niekto urobiť ten prvý krok, ja by som bol rád keby Slovensko uznalo Náhorný Karabach alebo aj iné krajiny. Veď to nie je normálne celý svet sa pozerá na utrpenie v tomto regióne a každý vidí to napätie ktoré tam panuje. 10. decembra 1991 potvrdili obyvatelia Náhorného Karabachu aj referendom svoju vôľu byť samostatný nezávislý štát.

Z čoho alebo z koho sú teda krajiny sveta posraté? Prečo neuznajú Náhorný Karabach ako samostatný štát, ktorý nikomu nepatrí len svojím obyvateľom. Nie je toto najlepšie riešenie? Do kedy sa chcú ešte handlovať a handrkovať? Tam kde nie je rovnováha a kde nie je férová dohoda tam nikdy nebude prosperita a mier. Postoj krajín sveta, ktoré nechcú uznať Náhorný Karabach ako samostatný štát vnímam ako odporné svinstvo, obyčajný chladnokrvný vypočítavý kalkul. Myslím si, že krajina patrí tým, čo v nej žijú, tým čo na tej pôde stoja.

Keby sa k tomu uznaniu krajiny sveta rozhodli upokojilo by to vzájomnú nenávisť Arménov a Azerbajdžancov, pretože ani jedna strana by nezvíťazila. ALE zvíťazili by ľudia žijúci v Náhornom Karabachu. Skutočne ma ľudsky mrzí čo všetko títo ľudia musia znášať a v akej neistote žijú. Zo srdca vám prajem obyvatelia Náhorného Karabachu, aby váš štát uznal celý svet a vy aby ste mohli konečne začať žiť v mieri a prosperite.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1376101x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie