Založ si blog

Hlúpy Lukašenko

Osobne si myslím, že napriek všetkému Lukašenko vo voľbách získal najviac hlasov. Aj keď časť výsledkov mohla byť zmanipulovaná, neverím tomu že niekto reálne získal viac hlasov ako on.

Jeho hlúposť však spočíva v tom, že z výhry urobil prehru takmer. Časť Bielorusov ho nevolila možno 10-20% najviac si myslím. To je z 9,5 mil. Obyvateľov 950 tisíc až 1,9 milióna obyvateľov. Z týchto sa niektorí rozhodli protestovať. Na protestoch bola veľká masa ľudí 100 – 200 tisíc maximum podľa zverejnených informácií. Aj keď je to veľká masa ľudí predstavuje to 1-2% obyvateľstva.

Takže k jadru veci. Jednoducho verím tomu, že Lukašenko legitímne vyhral a keby pustil medzinárodných pozorovateľov bolo by jeho víťazstvo nespochybniteľné.

Jeho hlúposť však spočívala v tom, že proti protestujúcim brutálne zakročili. Tých ľudí brutálne bili a zatýkali a niektorých dokonca zabili. Tak to už je silná káva. Keby ich nechal protestovať, časom by ich to prestalo baviť. Mohol ich vysmiať, že sú 100-200 tisícový dav, ale že tých čo proti nemu neprotestujú je vyše 9 miliónov. A tých 9 miliónov ľudí de facto rešpektuje jeho víťazstvo aj vládu.

Lenže diktatúra neznesie kritiku. Teraz sa Lukašenko dostáva z pozície legitímneho vládcu do pozície nelegitímneho vládcu. A to predovšetkým pre brutálne policajné zásahy a nedôveru obyvateľstva či voľby neboli zmanipulované. Takže z môjho pohľadu to Lukašenko riadne posral a z vodcu ktorý mal autoritu sa stalo brutálne monštrum, ktoré ľudia budú čím ďalej viac nenávidieť.

Riešenie: vidím ho v uznaní Lukašenka ako legitímne zvoleného prezidenta. ALE EU aj iné krajiny by ho mali tvrdo vyzvať, aby v nasledujúcich voľbách pustil medzinárodných pozorovateľov, aby dohliadli na legitímnosť volieb. Ja by som tlačil na Lukašenka, že či sa bojí že nemá na to aby legálne vyhral.

Nezdá sa mi správny postoj západu, keď by najradšej vymenili Lukašenka za Cihanovskú. Všetci vrátene Cihanovskej by mali od Lukašenka žiadať jediné zastavenie násilností a pustenie medzinárodných pozorovateľov k najbližším voľbám. Ak totiž vyhrá Lukašenko legitímne čo je dosť pravdepodobné, musia to všetci rešpektovať aj keď sa to mnohým nebude páčiť. Krajina by sa vyhla veľkým nepokojom, ktoré majú za následky škody na zdraví a životoch aj škody hospodárske. Pokojný protest by mal vedieť zniesť a rešpektovať legitímne zvolený prezident a nie masakrovať vlastných obyvateľov.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Mark Rutte

Turecko podporí kandidatúru Marka Rutteho na šéfa NATO. Výhrady má už len Orbán

29.04.2024 16:48

Turecko aj Maďarsko ako členovia NATO predtým vyjadrili výhrady voči Rutteho kandidatúre.

Zuzana Dolinková

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Dolinkovej

29.04.2024 15:42, aktualizované: 16:53

Na odchod ministerky vidia viacero dôvodov, najmä ohrozovanie eurofondov a "netransparentné" rozhodnutie v súvislosti s výstavbou nemocnice na Rázsochách.

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1378887x
Priemerná čítanosť článkov: 2428x

Autor blogu

Kategórie