Založ si blog

Korona vírus vláde pomôže

Myslím však len v morálnej rovine a konkrétne v boji proti korupcii. Vláda aj štátny rozpočet budú v najbližšom čase pod extrémnym tlakom. Vláda bude nútená čo najlepšie hospodáriť so zverenými finančnými prostriedkami. A verím tomu, že bude nútená silno bojovať aj proti korupcii.

Otvára sa tu priestor na novú dobu, na lepší život pre Slovákov. Ide len o to do akej miery túto situáciu využijeme v náš prospech. Tlak na vládu bude z každej strany, tak dúfam že urobí to čo treba urobiť a že skutočne pôjde po korupcii ako po údenom. Ak sa zbavíme pijavíc, ktoré sú nacucnuté na verejné zdroje bude sa nám určite žiť lepšie. A taktiež celý systém treba postupne nastavovať tak, aby bolo nemožné alebo čo najťažšie zle hospodáriť alebo správať sa korupčne, to jest vo svoj prospech na úkor štátu.

Čo sa týka zadĺženia. Odborníci odporúčajú, aby každá domácnosť mala finančnú rezervu. Že je dobré keď sa časť príjmu 5-10% odkladá na nepredvídateľné zlé okolnosti, pokles alebo výpadok príjmov. Nevidím dôvod prečo by si aj štát nemohol tvoriť nejaké rezervy na horšie časy. Jednoducho vždy nepôjde všetko hladko. Vždy sa budú vyskytovať rôzne krízy a negatívne okolnosti. Keď si štát požičia na nejaké potrebné investičné projekty v poriadku. Ale bežný chod štátu by sme mali ufinancovať z toho čo máme. Každé odvetvie platené zo štátneho rozpočtu môže dostať len toľko peňazí, koľko je v štátnej kase.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Macocha, tragédia

Prečo skočila žena s dcérkami v náručí do priepasti Macocha? Dôvody letnej tragédie sú známe

03.05.2024 05:50

Bol to nesmierne smutný prípad, keď vlani vybrala mladá žena z kočíka dieťa, druhé držala za ruku a skočila do priepasti.

Ukrajina, vojak

Austrálsky generál pre Pravdu: Ukrajina čelí pochmúrnym scenárom, Západ musí zmeniť ruskú stratégiu

03.05.2024 05:00

Austrálsky generálmajor vo výslužbe Mick Ryan sa nedávno vrátil z cesty po Ukrajine. „Čím dlhšie vojna trvá, tým rýchlejšie sa Rusi učia," vraví.

Moment dopadu balistickej rakety na iracké mesto Erbil

Úder na Sýriu. Izrael zasiahol budovu bezpečnostných síl v Damasku

02.05.2024 23:01, aktualizované: 23:25

Sýrske štátne médiá o údere bezprostredne neinformovali.

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1381166x
Priemerná čítanosť článkov: 2432x

Autor blogu

Kategórie